Μάικλ Έσιεν: Διαγράφει ανάρτηση υποστήριξης στη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα

04/03/2021
από
Μάικλ Έσιεν, Τσέλσι, Γκάνα
Μάικλ Έσιεν

Ο θρύλος της Τσέλσι, Μάικλ Έσιεν, υποχώρησε γρήγορα από μια ανάρτηση για την υποστήριξη των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων της Γκάνα, όταν είδε να χάνει περισσότερους από ένα εκατομμύριο οπαδούς του μέσα σε μία νύχτα.

Μάικλ Έσιεν, Τσέλσι, Γκάνα
Μάικλ Έσιεν

Ο πρώην μέσος, 38 ετών, που έχει γαλλική και γουανική υπηκοότητα, εξακολουθεί να έχει μεγάλη επιρροή στη χώρα της Δυτικής Αφρικής, όπου έχει παίξει για την εθνική ομάδα περισσότερες από 50 φορές.

Την Τρίτη (2 Μαρτίου) ο Έσιεν προσπάθησε να συμμετάσχει στις διασημότητες, τους πολιτικούς και άλλες τις σημαντικές προσωπικότητες της κληρονομιάς της Γκάνας, καθώς ενώθηκαν για να καταδικάσουν τις διακρίσεις σε βάρος των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων.

«Σας βλέπουμε, σας ακούμε, σας υποστηρίζουμε. Η LGBTQIA Plus Community for Ghana», έγραψε στο Instagram, μαζί με μια εικόνα της φράσης: «Η Γκάνα υποστηρίζει την ισότητα».

Όμως, δυστυχώς, χτυπήθηκε από ένα ΛΟΑΤΚΙ-φοβικό κύμα αντίδρασης από τους οπαδούς του.

«Απλά χάσατε τον έναν οπαδό σας, καλή τύχη, αντίο», έγραψε ένας. «Διαγράψτε το, αλλιώς θα χάσετε [sic] οπαδούς», είπε ένας άλλος.

Η δημοτικότητα του Έσιεν έπεσε και στο Twitter, όπου σε μια νύχτα ο αριθμός των οπαδών του φέρεται να κυμαίνεται από 1,7 εκατομμύρια σε περίπου 688.000.

Και καθώς οι οπαδοί του αποχωρούσαν, το ίδιο έκανε και η υποστήριξη του Έσιεν για τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα της Γκάνα. Μέχρι και την Τετάρτη (3 Μαρτίου), είχε διαγράψει την ανάρτηση από το Instagram.

Τι συμβαίνει στη Γκάνα;

Οι αρχές της Γκάνα αντιμετώπισαν παγκόσμια καταδίκη, αφού η αστυνομία έκλεισε βίαια τα γραφεία της LGBT + Rights της Γκάνα στις 24 Φεβρουαρίου.

«Πριν από λίγες μέρες, οι συντηρητικοί ηγέτες απείλησαν να κάψουν το γραφείο μας, αλλά η αστυνομία δε βοήθησε», έγραψε η οργάνωση στο Twitter.

«Αυτήν τη στιγμή, δεν έχουμε πλέον πρόσβαση στον ασφαλή χώρο μας και απειλείται η ασφάλειά μας. Καλούμε όλες τις οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τους συμμάχους να μιλήσουν ενάντια σε αυτές τις επιθέσεις και τα εγκλήματα μίσους που συμβαίνουν.»

Η υπόθεση προκάλεσε ένα κύμα αντι-ΛΟΑΤ + συναισθήματος στη χώρα, η οποία με τη σειρά της έδωσε έμφαση στην καταπίεση της κουήρ κοινότητας της Γκάνα.

Το γκέι σεξ είναι παράνομο στη Γκάνα, που σημαίνει ότι κάθε δημόσια επίδειξη υποστήριξης για δικαιώματα των ΛΟΑΤ+ ατόμων μπορεί να αντιμετωπιστεί με βία και διώξεις.

Κουήρ άτομα έχουν δραπετεύσει από απόπειρα να καούν ζωντανά, να πέσουν θύματα κλοπής, κακοποίησης και εκβιασμού από ψάρεμα μέσω του Grindr. Ας μην ξεχνάμε ότι ο ιμάμης της χώρας κατηγόρησε τον κορονοϊό για την ύπαρξει των «τρανς ατόμων και των λεσβιών» και χαρακτήρισε τα ΛΟΑΤ+ άτομα «δαιμονικά».

https://avmag.gr/140639/o-proedros-tis-gkana-orkizetai-na-mi-nomimopoiisei-pote-tin-isotita-ston-gamo/




Δες και αυτό!