Είναι και οι τρεις τους σε σχέση και αναγνωρίζονται εξίσου ως γονείς στα πιστοποιητικά γέννησής των παιδιών τους.

Ήταν το 2017, όταν ο Ian Jenkins, ο Alan Mayfield κι ο Jeremy Allen Hodges καταγράφηκαν και οι τρεις ως γονείς στο πιστοποιητικό γέννησης της κόρης τους, Piper, μετά από μια ιστορική παρέμβαση δικαστηρίου της Καλιφόρνια.

Πρόσφατα απέκτησαν και δεύτερο παιδί, τον Parker, το οποίο έκανε τον Jenkins να γράψει για την εμπειρία τους σε ένα νέο βιβλίο με τίτλο “Three Dads and a Baby”.

«Το γεγονός ότι η Piper έχει τρεις γονείς δεν είναι μεγάλο ζήτημα», γράφει ο Jenkins σε ένα απόσπασμα του βιβλίου του, που δημοσιεύτηκε στη New York Post.

«Έχω και εγώ τρεις γονείς – τη μητέρα, τον πατέρα και τη μητριά μου – και κανείς δεν προβληματίζεται μ΄αυτό».

«Όταν μιλάω για τη σχέση μου άλλους δύο άνδρες, μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι πρόκειται μόνο για σεξ ή κάτι τέτοιο. Θεωρούν ότι είμαστε ασταθείς και ότι κάνουμε τρελά πράγματα. [Αλλά] είμαστε κάτι εξαιρετικά συνηθισμένο και σίγουρα όχι κάτι σαν το Tiger King», προσθέτει, αναφερόμενος στο επιτυχημένο ντοκιμαντέρ του Netflix.

Ο Jenkins γράφει και για τις προκλήσεις που αντιμετώπισε αυτός και οι σύντροφοί του στην προσπάθεια να αποκτήσουν παιδιά, συμπεριλαμβανομένων των υπερβολικών νομικών αμοιβών.

Σημειώνει ότι «τα γκέι άτομα δεν σκοντάφτουν στην πατρότητα κατά λάθος» και ότι μπορεί να είναι υπερβολικό κάτι ακριβό και περίπλοκο.

Οι άνδρες τελικά κέρδισαν το δικαίωμα να αναγνωριστούν και οι τρεις τους στο πιστοποιητικό γέννησης της Piper, λίγο πριν από τη γέννησή της. Εάν η νομική μάχη τους είχε αποτύχει, τότε ένας από αυτούς θα έπρεπε να μείνει απ΄έξω.

Οι τρεις τους εμφανίστηκαν στην εκπομπή The Morning Show της Αυστραλίας για να μιλήσουν για την οικογένειά τους.

Σε αυτή τη συνέντευξη, ο Jenkins ανέφερε ότι ήθελε να μιλήσει για την εμπειρία τους, ώστε άλλες οικογένειες που δεν εμπίπτουν στο κλασικό πρότυπο να μάθουν ότι μπορούν να αγωνιστούν για καλύτερη νομική προστασία.

Η σχέση τους ξεκίνησε, όταν ο Ian γνώρισε τον Alan. Μετά γνώρισαν τον Jeremy. Αποφάσισαν να ξεκινήσουν μια οικογένεια μαζί, όταν μια φίλη του Jeremy συμφώνησε να τους βοηθήσει να κάνουν παιδί.

«Η μεγάλη πρόκληση για εμάς ήταν πραγματικά οι νομικές προκλήσεις, γιατί με την παρένθετη μητρότητα, έπρεπε να έχουμε μια εντολή γονικής μέριμνας από το δικαστήριο που να δηλώνει ποιοι θα είναι οι νόμιμοι γονείς», εξήγησε ο Alan.

«Στην αρχή δεν ήμασταν σίγουροι ότι θα μπορούσαμε να έχουμε και τους τρεις μας στο πιστοποιητικό».