«Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα τρανς άτομα με τον νόμο δεν είναι διαφορετικά από αυτά που αντιμετωπίζαμε εμείς, οπότε νομίζω ότι πρέπει πραγματικά να είμαστε σύμμαχοι τους».

Σε μια πρόσφατη συνέντευξή τους ο Olly Alexander και ο Ian McKellen συζήτησαν για το πόσο σημαντικό είναι να είμαστε όλοι/ες σύμμαχοι της τρανς κοινότητας.

Οι δύο αστέρες μίλησαν για τα ΛΟΑΤ+ θέματα με τον McKellen να εκφράζει την απογοήτευσή του για τον τρόπο με τον οποίο η γκέι κοινότητα συμπεριφέρεται στα τρανς άτομα.

«Ακούω άτομα – γκέι άτομα- να μιλούν για τους τρανς ανθρώπους, περίπου με τον ίδιο τρόπο που ο κόσμος συνήθιζε να μιλάει για τους γκέι», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Η σύνδεση μεταξύ μας είναι όταν βρισκόμαστε κάτω από την queer ομπρέλα, είμαστε queer. Πραγματικά μου αρέσει που είμαι queer. 

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα τρανς άτομα με το νόμο δεν είναι διαφορετικά από αυτά που αντιμετωπίζαμε εμείς, οπότε νομίζω ότι πρέπει πραγματικά να είμαστε σύμμαχοι τους».

Ο McKellen συζήτησε επίσης τις διαφορές μεταξύ της παλαιότερης ΛΟΑΤ+ γενιάς και της νέας.

«Η εμπειρία μου ήταν τόσο διαφορετική από τη δική σας όσον αφορά το σεξ και το να είμαι γκέι. Ζηλεύω τη γενιά σου».

Όσον αφορά τη χρήση της λέξης «queer», ο McKellen αποκαλύπτει ότι εξακολουθεί να δυσκολεύεται με τον όρο.

«Δεν είναι εύκολο για μένα να πω “queer”, γιατί για τόσο καιρό ήταν μια λέξη μίσους. Φυσικά, αν το χρησιμοποιήσεις για τον εαυτό σου το νόημα αλλάζει», είπε.