Λογοκρισία στον Καμπαγιάννη επειδή υποστήριξε το κράτος δικαίου

28/02/2021
από

To facebook επέβαλε περιορισμούς στο προφίλ του δικηγόρου Θανάση Καμπαγιάννη, ενός εκ των συνηγόρων που έκλεισαν τους ναζί στη φυλακή.

Με αφορμή την έκκλησή τους στο κράτος δικαίου, για να μην έχουμε νεκρό απεργό πείνας στην Ελλάδα, το Facebook επέβαλε περιορισμούς στον λογαριασμό του, δείχνοντας ότι πλέον η δημοκρατία βρίσκεται σε σκοτεινά μονοπάτια και η ελευθερία λόγου έχει πάψει να υπάρχει σε κάθε επίπεδο.

Τo τελευταίο διάστημα ουκ ολίγοι χρήστες κατήγγειλαν πως το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης έχει «κατεβάσει» τις σχετικές αναρτήσεις τους ή έχει απενεργοποιήσει τους λογαριασμούς του για μερικές ημέρες.

Ενδιαφέρον λοιπόν παρουσιάζει η απάντηση της πλατφόρμας στις ερωτήσεις της Αυγής:

  • Με ποια διαδικασία ελέγχει το facebook το περιεχόμενο; Τι ρόλο παίζει η εταιρία σας σε αυτή τη διαδικασία;
  • Έχετε παρατηρήσει αύξηση των καταγγελιών που κάνουν άλλοι χρήστες για τέτοιες αναρτήσεις;
  • Έχει συμπεριληφθεί στον «αλγόριθμο» του facebook κάποια σχετική λέξη-κλειδί, με αποτέλεσμα να «κόβονται» αυτόματα οι αναρτήσεις που την περιλαμβάνουν;

Η απάντηση έγραφε:

«Οι τρομοκράτες, οι βίαιες εξτρεμιστικές ομάδες και οι οργανώσεις μίσους δεν έχουν θέση στο Facebook και το Instagram. Σύμφωνα με την πολιτική μας για τα Επικίνδυνα Άτομα και Οργανώσεις, απαγορεύουμε σε μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων, όπως ο κ. Κουφοντίνας, να χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες μας, καθώς επίσης, αποκλείουμε δημοσιεύσεις που επιδοκιμάζουν ή υποστηρίζουν αυτά τα άτομα και τις ενέργειές τους κάθε φορά που λαμβάνουμε σχετική γνώση. Η ουδέτερη τοποθέτηση αναφορικά με τρομοκρατικές ομάδες και η πληροφόρηση των Μέσων σχετικά με τις ενέργειές τους δεν αντιτίθενται στους κανόνες μας».




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!