Ξυλοκόπησαν ανελέητα έναν γκέι άνδρα, σε σημείο που έπεσε σε κώμα και πέθανε.

Ο Jerry Appicella βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμά του στις 15 Δεκεμβρίου 2019, σχεδόν δύο εβδομάδες μετά τη βίαιη επίθεση, η οποία συνέβη στο Denaby Main, στο Νότιο Yorkshire.

Οι Martel Brown, Kian Gerrard, Shae Nicholson μεταξύ 20-24 ετών, και ένα 15χρονο αγόρι που δεν μπορεί να κατονομαστεί για νομικούς λόγους, βρίσκονται σε δίκη για τη δολοφονία στο Sheffield Crown Court, σύμφωνα Yorkshire Live.

Ο Appicella ήταν 51 ετών, αλκοολικός που είχε πέσει σε υποτροπή λόγω του εθισμού του. Συχνά, επισκέπτονταν ένα κατάστημα Go Local στο χωριό για να αγοράσει αλκοόλ.

Στοχοποιήθηκε από την ομάδα των νεαρών, όταν επισκέφτηκε το κατάστημα στις 3 Δεκεμβρίου 2019, σύμφωνα με όσα ακούστηκαν στο δικαστήριο.

Ο εισαγγελέας John Harrison είπε στην κριτική επιτροπή ότι οι τέσσερις νεαροί «κυνήγησαν και επιτέθηκαν» στον Appicella, καθώς περπατούσε σε ένα σοκάκι στο Denaby Main.

«Τον χτύπησαν, τον κλώτσησαν, τον μαχαίρωσαν και τον χτύπησαν με ένα όπλο», είπε ο Harrison.

«Έπεσε στο πάτωμα και η επίθεση συνεχίστηκε.»

Ο Jerry Appicella πέθανε μόνος του στο σπίτι του μετά από μια βάναυση επίθεση.

Μια γυναίκα που είδε την επίθεση βοήθησε τον Appicella και τον έφερε στο σπίτι, αλλά πέθανε λίγο αργότερα στην κατοικία του από τους τραυματισμούς που υπέστησαν στην επίθεση.

Το μόνο που μπορεί να ειπωθεί με βεβαιότητα είναι ότι εκείνοι που πραγματοποίησαν την επίθεση το έκαναν, επειδή ήθελαν.

Το κίνητρο της επίθεσης μπορεί να μην γίνει ποτέ γνωστό, είπε ο Harrison στο δικαστήριο, αλλά σημείωσε ότι τα αγόρια συχνά αναφέρονταν στον Appicella ως «πούστη» και «παιδόφιλο».

«Το μόνο που μπορεί να ειπωθεί με βεβαιότητα είναι ότι πραγματοποίησαν την επίθεσή τους επειδή ήθελαν», είπε ο Harrison.

Ο Appicella έζησε μια «απομονωμένη» ζωή σε ένα μπανγκαλόου στο Denaby Main τα χρόνια πριν από το θάνατό του.

Πριν το πρόβλημα του εθισμού στο αλκοόλ, είχε σπουδάσει σε μια δραματική σχολή. Η μητέρα του, που ζει στην Αμερική, ανησύχησε όταν δεν τον άκουσε για αρκετές ημέρες.

Βρέθηκε νεκρός από την αστυνομία στην κατοικία του 12 ημέρες μετά την επίθεση. Αργότερα, προέκυψε ότι είχε αιμορραγία στον εγκέφαλο, ως αποτέλεσμα της επίθεσης, που τον έκανε να πέσει σε κώμα.

Οι ερευνητές βρήκαν βίντεο CCTV του Appicella που επισκέπτονται το κατάστημα και συνάντησε την ομάδα των νεαρών δραστών, που κατηγορούνται για δολοφονία.

Το υλικό, σύμφωνα με το δικαστήριο, δείχνει «μια βίαιη επίθεση από παιδιά και νεαρούς ενήλικες σε ένα προφανώς ευάλωτο και αβοήθητο θύμα». Ο έφηβος που εμπλέκεται στην επίθεση φαίνεται στο βίντεο να φοράει ένα κίτρινο πόλο.

Και οι τέσσερις αρνούνται τη δολοφονία του Appicella. Η δίκη συνεχίζεται.