Η Gen Z είναι η πιο κουήρ γενιά που υπήρξε ποτέ σύμφωνα με νέα έρευνα

25/02/2021
από
Gez Z

Ένα πρωτοφανές 15% των της γενιάς των Z (άτομα γεννημένα μεταξύ 1997 και 2017 περίπου, που είναι σήμερα 24 ετών και κάτω χοντρικά) είναι ΛΟΑΤΚ+ άτομα, σύμφωνα με μια νέα έρευνα της Gallup.

Μια νέα έρευνα που διενήργησε η Gallup διαπιστώνει ότι πρωτοφανείς αριθμούς νεαρών ΛΟΑΤΚ+ ατόμων.

Σε μια τυχαία δειγματοληψία 15.349 Αμερικανών ενηλίκων που πραγματοποιήθηκε πέρυσι, σχεδόν ένα στα 6 Gen Z (ή 15,9%) δήλωσε ότι είναι κουήρ ή τρανς.

Ένας μικρότερος, αλλά ακόμα σημαντικός αριθμός, της γενιάς των millennials είναι ΛΟΑΤΚ+. Ένα στα 10 άτομα που γεννήθηκαν μεταξύ 1981 και 1997 (ή το 9,1%) είπε ότι είναι κουήρ ή τρανς, με ένα επίσης υψηλό ποσοστό (8,1%) να μην απαντά σε αυτήν την ερώτηση.

Λαμβάνοντας υπόψη τις μη απαντήσεις, μόλις το 78,9% των ερωτηθέντων από την Gen Z και το 82,7% των millennials, δήλωσαν ότι είναι αποκλειστικά cisgender και ετεροφυλόφιλοι.

Αυτοί οι αριθμοί συσχετίζονται με ιστορικούς αριθμούς Αμερικανών, όλων των ηλικιακών δημογραφικών στοιχείων, που είναι ΛΟΑΤΚ. Σύμφωνα με την Gallup, το 5,6% των ενηλίκων των Η.Π.Α. δήλωσαν ότι είναι ΛΟΑΤΚ+, το υψηλότερο ποσοστό από τότε που η εταιρεία δημοσκοπήσεων άρχισε να παρακολουθεί τον κουήρ και τρανς πληθυσμό της χώρας. Την τελευταία φορά που η Gallup ρώτησε τους Αμερικανούς για τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου, μόλις το 4,5% των ερωτηθέντων ανέφεραν ότι είναι μέλη της κοινότητας.

Το 2020 σηματοδοτεί, επίσης, μια σημαντική αύξηση σε σχέση με το 2012, όταν μόλις το 3,5% των Αμερικανών είχε δηλώσει ότι είναι ΛΟΑΤΚ+. Αυτή η άνοδος αντιπροσωπεύει αύξηση κατά 60% στον προσδιορισμό σε λιγότερο από μια δεκαετία. Μια παρόμοια πορεία θα έβλεπε ότι ο αριθμός των μελών της κοινότητας θα αυξηθεί σε σχεδόν 9% του πληθυσμού έως το 2030 (περίπου 32 εκατομμύρια άνθρωποι, με βάση τις τρέχουσες προβλέψεις.)

Ο συντάκτης της Gallup, Jeffrey Jones, δήλωσε ότι αυτή η τάση είναι ένδειξη ότι περισσότεροι Αμερικανοί αισθάνονται ασφαλείς να μιλήσουν ανοιχτά, λόγω της αυξανόμενης αποδοχής των ΛΟΑΤΚ+ ταυτοτήτων.

«Οι νέοι μεγαλώνουν σε ένα περιβάλλον, όπου το να είσαι ομοφυλόφιλος, λεσβία ή αμφιφυλόφιλος δεν είναι τόσο ταμπού, όσο ήταν στο παρελθόν», δήλωσε ο Jones στο NBC News. «Έτσι, μπορεί να αισθάνονται πιο άνετα να λένε σε έναν ερευνητή σε τηλεφωνική έρευνα πώς περιγράφουν τον εαυτό τους. Στο παρελθόν, οι άνθρωποι θα ήταν ίσως πιο απρόθυμοι να το κάνουν.»

Μία σταθερά μεταξύ των γενεών είναι ότι η πλειονότητα των ΛΟΑΤΚ+ ατόμων είναι αμφιφυλόφιλες/οι. Στην πραγματικότητα, περισσότερα Gen Z και millennial άτομα που ρωτήθηκαν, δήλωσαν ότι ήταν αμφιφυλόφιλα, από όλα τα άλλα δημογραφικά στοιχεία της κοινότητας: το 11,5% των Gen Zers και το 5,1% των millennials δήλωσαν ότι προσελκύονται από άτομα άνω του ενός φύλου, ενώ το αντίστοιχο 5,3% και 4% είναι γκέι, λεσβία ή τρανς.

Ένα παράδοξο στην έρευνα Gallup, ωστόσο, είναι ότι δεν προσδιορίζει πόσα άτομα που είναι τρανς αναγνωρίζονται, επίσης, ως άλλο μέλος της κοινότητας. Είναι πιθανό τα άτομα που ρωτήθηκαν στην έρευνα να είναι μεν τρανς, αλλά να είναι επίσης αμφιφυλόφιλα, γκέι ή λεσβίες.

Μεταξύ άλλων ευρημάτων από τη Gallup, η έκθεση έδειξε ότι περισσότερες γυναίκες είναι ΛΟΑΤΚ+ από ότι άνδρες (6,4% έως 4,9%) και ότι οι γυναίκες είναι, επίσης, πιο πιθανό να είναι αμφιφυλόφιλες (4,3% έως 2,5%). Εν τω μεταξύ, οι Δημοκρατικοί ήταν πολύ πιο πιθανό να είναι μέλη της ΛΟΑΤΚ+ κοινότητας, απ’ ότι οι Ρεπουμπλικάνοι (8,8% έως 1,7%).

Η έκθεση – η οποία κυκλοφόρησε την Τετάρτη – δεν είναι η πρώτη που βρήκε ιστορικά επίπεδα αναγνώρισης μεταξύ της ΛΟΑΤΚ+ κοινότητας και των νεότερων γενιών. Μια έρευνα του 2018 από την Ipsos Mori, για παράδειγμα, έδειξε ότι μόνο το 66% των ατόμων ηλικίας 16 έως 22 ετών προσελκύονταν αποκλειστικά από άτομα του αντίθετου φύλου.

Μια άλλη έρευνα που δημοσίευσε η Gallup την ίδια ημέρα διαπίστωσε ότι πρώτη φορά τόσα πολλά κουήρ και τρανς άτομα συνάπτουν γάμο. Σχεδόν 1 στα 10 ΛΟΑΤΚ+ άτομα που ρωτήθηκαν δήλωσε ότι ήταν παντρεμένα με σύζυγο του ίδιου φύλου.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!