Μια πρόσφατη έρευνα της γκέι dating εφαρμογής Grindr διαπίστωσε ότι η αγάπη και το σεξ επιβιώνουν από την παγκόσμια πανδημία και την καραντίνα, με πρόσθετη έμφαση στην ευεξία.

Το Grindr ρώτησε 10.000 χρήστες στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Μεξικό, τη Βραζιλία και την Ινδία, πώς άλλαξαν η συμπεριφορά και οι προσδοκίες τους από την αρχή της πανδημίας. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι ενώ μερικοί γκέι άνδρες εξακολουθούν να βρίσκονται, ενώ βρίσκονται σε καραντίνα, οι περισσότεροι έχουν ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο, στρεφόμενοι σε διαδικτυακές συνδέσεις και στο πορνό και η συντριπτική πλειοψηφία έχει επικεντρωθεί περισσότερο στη δική του ψυχική και σωματική ευεξία, καθώς και χρησιμοποιώντας τον χρόνο που lockdown για κάποια προσωπική ενδοσκόπηση.

«Η κοινότητα του Grindr φαίνεται να χρησιμοποιεί τον χρόνο της για να σκάψει βαθύτερα στις βασικές της αξίες: τι θέλουν από έναν σύντροφο, πώς διαμορφώνεται το comfort zone τους σε έναν αλλαγμένο κόσμο και πώς να παραμείνουν υγιείς – σωματικά, σεξουαλικά και συναισθηματικά» είναι μερικά από όσα ανακάλυψε η έρευνα.

Το Grindr έκανε μια σειρά ερωτήσεων σχετικά με την ελαχιστοποίηση του κινδύνου, το διαδικτυακό σεξ και τις επικοινωνίες, την ψυχική ευεξία και τη σεξουαλική υγεία. Βρήκαν σημαντικές αλλαγές στον τρόπο που οι γκέι άντρες βρίσκονται και κάνουν σεξ από την αρχή της πανδημίας.

Σύμφωνα με το Grindr, το 69% των ανδρών που ρωτήθηκαν δήλωσαν ότι έχει παρακολουθήσει περισσότερο πορνό, ενώ βρίσκεται σε καραντίνα, και το 64% προσπαθεί να βρει νέους -κοινωνικά αποστασιοποιημένους- τρόπους για να συναντηθεί με άλλους γκέι. Από τους ερωτηθέντες, το 48% δήλωσε ότι συναντήθηκε διαδικτυακά με άτομα, και ένα 31% αποκάλυψε ότι έχει βρεθεί από κοντά φορώντας μάσκα. Ένα 59% είπε ότι η σεξουαλική επιθυμία του έχει πραγματικά αυξηθεί, ενώ βρίσκεται σε lockdown.

Ίσως πιο σημαντικές, ωστόσο, είναι οι μεταβαλλόμενες στάσεις σχετικά με την επιθυμία και την έλξη. Το 58% που ερωτήθηκε δήλωσε ότι τώρα ενδιαφέρεται περισσότερο για μια μακροπρόθεσμη σχέση και το 67% δήλωσε ότι η προσωπικότητα είναι πιο σημαντική τώρα, από ότι στους προ-πανδημικούς καιρούς.

Μια νέα επένδυση μέσα στην παγκόσμια πανδημία είναι η αυξημένη εστίαση στην ευημερία. Οι περισσότεροι είπαν ότι επικεντρώνονται στην ψυχική υγεία και υποστηρίζουν περισσότερο και κατανοούν τους άλλους κατά τη διάρκεια της πανδημίας (86% και 83% αντίστοιχα). Ένα άλλο 82% επικεντρώνεται, επίσης, στη σεξουαλική υγεία, με το 67% λέει ότι εξακολουθεί να λαμβάνει PrEP κατά τη διάρκεια της καραντίνας.

Μία λιγότερο εκπληκτική πτυχή της έρευνας, ήταν το πώς το 63% των γκέι που ερωτήθηκαν σχεδίαζαν πώς και πώς να αναπληρώσουν το κενό, βγαίνοντας περισσότερο μετά την πανδημία.