Καταταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση αθλητριών στην Κύπρο

23/02/2021
από
Κύπρος

Τουλάχιστον δέκα περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης εξετάζονται στην Κύπρο, με τέσσερις νέες καταγγελίες από τον χώρο του αθλητισμού να συνυπολογίζονται στο σύνολο.

Στη Δικαιοσύνη παραπέμπεται η πρώτη υπόθεση μετά από τέσσερις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση στον χώρο του αθλητισμού, την ώρα που πληθαίνουν οι υποθέσεις που φτάνουν στα χέρια της Αστυνομίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τέσσερις αθλήτριες στίβου κατήγγειλαν για σεξουαλική κακοποίηση τον πρώην προπονητή τους. Οι καταγγελόμενες πράξεις φέρονται να έγιναν πριν μερικά χρόνια στη Λάρνακα.

Υπό εξέταση στη Νομική Υπηρεσία βρίσκεται και ο φάκελος της καταγγελίας καλαθοσφαιρίστριας, κατά του πρώην προπονητή της, όπως και η υπόθεση της σκοπεύτριας, Άντρης Ελευθερίου.

Υπό έρευνα είναι ακόμη υπόθεση βιασμού από πρώην μητροπολίτη, και ενός γιατρού από την Λευκωσία, ο οποίος φέρεται να παρενοχλούσε τα θύματα, ενώ βρίσκονταν στο κρεβάτι του ιατρείου.

Οι καταγγελίες που ερευνώνται αυτήν τη στιγμή φτάνουν τις δέκα, με τον Γενικό Εισαγγελέα, Γιώργο Σαββίδη, να έχει δώσει οδηγίες στην αστυνομία για να καταχωρηθούν στο δικαστήριο οι καταγγελίες που αφορούν τον χώρο του αθλητισμού.




Δες και αυτό!