Ο 19χρονος Brandon Forrester, που  στις 13 Ιουλίου 2019, στο Πρέστον, του Λανκασάιρ της Αγγλίας, επιτέθηκε βάναυσα στον 24χρονο Ryan Turner, αφήνοντάς τον αναίσθητο, σήμερα αντιμετωπίζει βαρύτατες ποινές.

Πριν από την επίθεση, ο Forrester και άλλοι στην ομάδα, είπαν στον Turner ότι το να είσαι «γκέι είναι λάθος» και ότι αυτός και οι φίλοι του πρέπει να «πεθάνουν».

Ο Forrester καταδικάστηκε σε εννέα μήνες, σε κέντρο κράτησης νέων, από τον δικαστή David Potter για την επίθεση, ωστόσο, η ποινή είχε ανασταλεί για 18 μήνες, καθώς ο δικαστής συμφώνησε, ότι το έγκλημα θεωρήθηκε εκτός χαρακτήρα.

Μιλώντας στο Good Morning Britain την Παρασκευή (19 Φεβρουαρίου), ο Turner είπε: «Έχω ακόμα δύσκολες νύχτες και μέρες, αλλά από τότε που συνέβη για πρώτη φορά, αισθάνομαι πολύ καλύτερα, πολύ περισσότερο ο εαυτός μου.

«Έχω ακόμα πολλά να κάνω για τον εαυτό μου, πρέπει να επιστρέψω στο μόντελινγκ και στο drag μου, αλλά σε σύγκριση με αυτό που ήμουν πριν από 18 μήνες, αισθάνομαι πολύ καλύτερα και φωτεινότερα.» 

Όταν ρωτήθηκε πώς ένιωθε που ο επιτιθέμενος αποφεύγει τη φυλακή, ο Turner είπε: «Σίγουρα θα πρέπει να υπάρχουν αυστηρότερες ποινές, μπορεί να μην πήγε καλά για μένα, και ίσως να μην είχα την απόφαση που ήθελα, αλλά θέλω απλώς να γνωρίζουν οι άνθρωποι ότι υπάρχουν επιλογές και υποστήριξη εκεί έξω, για όσα άτομα περνούν μια παρόμοια κατάσταση, θα λάβουμε βοήθεια για αυτό.

«Και να είσαι ο εαυτός σου, γιατί δεν υπάρχει τίποτα λάθος.»

Πρόσθεσε: «Δεν είχα ποτέ προβλήματα με τη σεξουαλικότητά μου, έχω μια μεγάλη ομάδα φίλων και η οικογένειά μου είναι τόσο υποστηρικτική, οπότε δεν είχα συναντήσει κάτι τέτοιο.»

Ο δράστης του εγκλήματος μίσους, Forrester, καταδικάστηκε σε ποινή σε αναστολή νωρίτερα αυτό το μήνα. Στο παρελθόν είχε καθυστερήσει την υπόθεση από το να προσφύγει στο δικαστήριο, ισχυριζόμενος ότι δεν στοχοποίησε τον Turner λόγω του σεξουαλικού του προσανατολισμού, γεγονός που οδήγησε σε δίκη της υπόθεσης ενώπιον των δικαστών.

Ωστόσο, οι δικαστές έκριναν ότι η επίθεση ήταν στην πραγματικότητα ένα ομοφοβικό έγκλημα μίσους.

Μιλώντας στο Chorley Guardian σχετικά με τον αντίκτυπο της επίθεσης, ο Turner είπε: «Συνήθως, θα ξεπερνούσα τα πράγματα. Αλλά, η χρονιά που συνέβη, ήταν η δεύτερη φορά που δέχτηκα σωματική επίθεση.»

Πρόσθεσε: «Δεν ξέρω ακόμα πώς να αισθανθώ, πραγματικά, πίστευα ότι δε θα έφευγε ελεύθερος από το δικαστήριο. Ένα μέρος μου αισθάνεται ότι όλα όσα έχω περάσει τους τελευταίους 18 μήνες δεν είναι τίποτα, αλλά αν η ιστορία μου βοηθά κάποιον άλλον τότε άξιζε».

Ο Turner είπε, επίσης, ότι έχασε την αυτοπεποίθησή του μετά την επίθεση, εν μέρει λόγω της έκτασης των τραυματισμών του, και εγκατέλειψε το μόντελινγκ και το drag μέχρι τα τέλη του περασμένου έτους.

«Με έκανε να αναρωτιέμαι πολύ. Έχω περάσει δύο μήνες να οδηγώ κάθε βράδυ, χωρίς να κοιμάμαι, αναρωτιέμαι αν ήθελα να είμαι εδώ και αν ήθελα να ακολουθήσω το μονοπάτι του να είμαι ομοφυλόφιλος.»