Η εισαγγελική έρευνα ανοίγει φάκελο για πλήθος νέων επώνυμων καταγγελιών ηθοποιών, που έχουν ήδη κατατεθεί στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (Σ.Ε.Η.) και στρέφονται σε βάρος συγκεκριμένων προσώπων του καλλιτεχνικού χώρου.

Οι εισαγγελικές αρχές ξεκινούν έρευνα για τις καταγγελίες, που έχουν φτάσει στο Σ.Ε.Η., προκειμένου να αποδωθούν ευθύνες για τυχόν ποινικά αδικήματα, που δεν έχουν ακόμα παραγραφεί. Ο πρόεδρος του Σ.Ε.Η., Σπύρος Μπιμπίλας, κλήθηκε από τις αρχές να καταθέσει αρχικά όσα στοιχεία και καταγγελίες έχουν έρθει σε γνώση του, μέσω του Σ.Ε.Η. και αφορούν γνωστό ηθοποιό-σκηνοθέτη που έχει ήδη καταμηνυθεί, καθώς και όσες καταγγελίες αφορούν αδικήματα που δεν έχουν παραγραφεί ακόμη.

Μετά την έρευνα των στοιχείων και των καταγγελιών, όπου στοιχειοθετείται η τέλεση αξιόποινης πράξης, οι εισαγγελικές αρχές θα προβαίνουν σε άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του εκάστοτε καταγγελλόμενου προσώπου.

Σχετικά με την παραίτηση της υπουργού

Σήμερα, Παρασκευή 19/02 το μεσημέρι θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στις 12 το μεσημέρι μέσω της πλατφόρμας Zoom, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, χωρίς να είναι γνωστό το αντικείμενό της.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται στον απόηχο της παραίτησης του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρη Λιγνάδη.