Γυναικοκτονία κατά τη διάρκεια «οικογενειακού καβγά» για περιουσιακά

18/02/2021
από
Angie Arevalo, Κολούμπια, γυναικοκτονία

Ένας 14χρονος δολοφόνησε μία τρανς γυναίκα με μαχαίρι κατά τη διάρκεια οικογενειακής διαμάχης στην Κολούμπια, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ.

Η δολοφονική επίθεση σε βάρος της Angie Arévalo συνέβη το Σάββατο, 6 Φεβρουαρίου στις έντεκα η ώρα το πρωί. Η γυναίκα πέθανε πέντε ώρες αργότερα στην κλινική Santa María. Ο ανήλικος δράστης τη μαχαιρώθηκε στο στήθος.

Ο καβγάς της οικογένειας αφορούσε περιουσιακά ζητήματα, με την οικογένεια να προσπαθεί να την απομακρύνει από τα δικαιώματά της.

Ήταν η πρώτη ορατή τρανς γυναίκα στην πόλη El Porvenir, Sincelejo, γι’ αυτό η κοινότητα αισθάνεται λυπημένη για το θάνατό της.

Ο θάνατος της Arévalo μνημονεύτηκε από τη Verena Revollo, γραμματέα για τις γυναίκες στο Sucre, η οποία πρόσφερε τα «βαθύτατα συλλυπητήριά της στην οικογένεια και τα αγαπημένα της πρόσωπα» και είπε ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της ΛΟΑΤ+ κοινότητας.

Βαθιά θλίψη ξέσπασε στην τοπική ΛΟΑΤ+ κοινότητα της Κολούμπια από το θάνατο της Arévalo.

Η Angie Arévalo ήταν σα «μητέρα» για την τοπική τρανς κοινότητα.

Η ΛΟΑΤ+ οργάνωση Caribe Affirmative είπε ότι η Arévalo είχε «υψηλό επίπεδο ορατότητας» και δεχόαν συχνά απειλές για τη ζωή της. Εκείνοι που την απείλησαν ήθελαν να «εξουδετερώσουν την ταυτότητά της και την έκφραση του φύλου της», ανέφερε η ομάδα.

Οι ακτιβιστικές οργανώσεις της χώρας ζητούν από τον γενικό εισαγγελέα να προβεί σε ταχεία έρευνα για τη δολοφονία της Arévala, ενώ η οργάνωση Caribe Affirmative ζήτησε από την κυβέρνηση να «προωθήσει και να εγγυηθεί δράσεις για μια αξιοπρεπή ζωή των τρανς ατόμων» στην Κολούμπια.




Δες και αυτό!