Στο τρίτο έτος της δραματικής σχολής, η ηθοποιός Χρύσα Διαμαντοπούλου ήρθε αντιμέτωπη με σεξουαλική παρενόχληση από γνωστό σκηνοθέτη στον χώρο του θεάτρου.

Εκτός από την ψυχολογική κακοποίηση που περιγράφει, η ηθοποιός καταγγέλλει, επίσης, παρεμβάσεις για να μη βρει δουλειά, ακόμη και ξυλοδαρμούς νεαρών κοριτσιών.

«Σε ένα κλασικό κείμενο του Γιάννη Ρίτσου μας ζήτησε να αυνανιστούμε. Το κάναμε μέχρι ενός σημείου θεατρικά, μετά γινόταν όλο και πιο προσωπικό, είπαμε στοπ, δεν είναι θέατρο αυτό. Άρχισε να φωνάζει και πήγε σε μια κοπέλα, που τη θεωρούσε τον αδύναμο κρίκο, και τη χαστούκισε» δήλωσε στην ΕΡΤ, η ηθοποιός..

Η ηθοποιός Χρύσα Διαμαντοπούλου χρόνια μετά, όταν γύρισε από το Λονδίνο, όπου συνέχισε τις σπουδές της, ο ίδιος άνθρωπος, χρησιμοποίησε τις γνωριμίες του για να την εμποδίσει να βρει δουλειά στο θέατρο.

«Αυτό με στοιχειώνει, αποφάσισα να μιλήσω για τα νέα παιδιά που ξεκινάνε τώρα, την κόρη μου, που είναι 13 ετών και σε καμία περίπτωση δε θα ήθελα να βρεθεί σε τέτοιο περιβάλλον. Δε χρειάζεται να φεύγουμε τρέχοντας, μπορούμε να μιλήσουμε πια» τονίζει η Διαμαντοπούλου.