Arlo Parks: Για τα κουήρ icons, το νέο της άλμπουμ και την αυτοφροντίδα

16/02/2021
από
Arlo Parks, Collapsed In Sunbeams
Arlo Parks, Φωτογραφία Alex Kurunis

Όντας ένας θρίαμβος της μουσικής μόλις στα 20 της, ανυπομονούσαμε να γνωρίσουμε την Arlo καλύτερα, μέσα από όσα είπε σε συνέντευξή της στη Sophie Griffiths για το τεύχος Φεβρουαρίου του περιοδικού «DIVA».

Αν άνοιξες έστω και μια φορά το ραδιόφωνο πέρυσι, λογικά θα ξέρεις την Arlo Parks και τη βελούδινη, απαλή φωνή της. Έχει αναδειχθεί ως η φωνή μιας ολόκληρης γενιάς, έχει συνεργαστεί με κάποια από τα μεγαλύτερα ονόματα στον χώρο και μόλις έβγαλε το καταπληκτικό πρώτο της άλμπουμ, «Collapsed In Sunbeams», διαθέσιμο στο κοινό.

Η Arlo Parks μοιράζεται ότι οι μέρες της είναι αρκετά γεμάτες, με διαφορετικά πράγματα κάθε φορά. Αυτό της λειτουργεί μιας και, όπως αναφέρει, είναι “ένα άτομο που έχει πολλή και ανεξάντλητη ενέργεια.” 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Arlo Parks (@arlo.parks)

Για την πανδημία

Η πανδημία, ωστόσο, και τα επακόλουθα lockdown είχαν άλλα σχέδια, οπότε αναφέρει ότι σχετικά με το πώς κατάφερε να φροντίσει τον εαυτό της αυτήν την κρίσιμη περίοδο: “ειδικά αυτήν την περίοδο, αφού ήταν αρκετά πιεσμένη ως προς τη δουλειά, έπρεπε να κάνω πιο συνειδητή προσπάθεια να στριμώξω την προσωπική φροντίδα στο πρόγραμμά μου. Μου αρέσει να κάνω διαλογισμό, να κάνω ένα χαλαρωτικό μπάνιο ή να βάζω κάποιον δίσκο που δεν έχω ξανακούσει. Προσπαθώ να το κάνω σχεδόν κάθε μέρα. Μικρά πράγματα όπως το να ανάβω κεριά ή να παίρνω τηλέφωνο κάποιον φίλο με τον οποίο έχω καιρό να μιλήσω, να πηγαίνω στον κήπο που έχει ο πατέρας μου κι απλώς να διαβάζω. Νομίζω ότι έχει σημασία να περνάμε τέτοιες στιγμές ηρεμίας μέσα στο χάος.” 

Για το νέο της άλμπουμ

Μάλιστα, το μεγαλύτερο μέρος του «Collapsed In Sunbeams» γράφτηκε κατά τη διάρκεια του lockdown, οπότε, όπως αναφέρει “Ήταν μια ενδιαφέρουσα εμπειρία. Ήταν σαν τύχη μες στην ατυχία γιατί μπόρεσα να μπω σ’ αυτή τη φούσκα του δίσκου και δεν είχα άλλες ευθύνες. Είχα τη δυνατότητα να κάνω την ενδοσκόπησή μου και να αναλογιστώ ακριβώς τι ήταν αυτό που ήθελα να πω. Τα τραγούδια μου είναι χρονοκάψουλες του περιβάλλοντος μες στο οποίο τα δημιούργησα. Δεν έχω γράψει κάτι άμεσα για την πανδημία, αλλά μεταδίδεται αυτή η αίσθηση ενδοσκόπησης, η αίσθηση ότι μένεις με τον εαυτό σου και αποκτάς περισσότερη αυτεπίγνωση.” 

Νομίζω ότι η τέχνη είναι ένας από τους βασικούς τρόπους για να ανοίξουν συζητήσεις κι έτσι οι άνθρωποι να μπορέσουν να νιώσουν λιγότερη μοναξιά.

Το αγαπημένο της κομμάτι από το νέο της άλμπουμ είναι, όπως λέει, “Μάλλον το «Hope», και εξηγεί ότι αυτό είναι “απλώς και μόνο λόγω του μηνύματος του τραγουδιού. Είναι ένα τραγούδι που πραγματικά κύλησε από μέσα μου. Και το «Violet» το ίδιο. Ο τρόπος που βρίσκω ποιο είναι το αγαπημένο μου είναι συνήθως το πόσο καλά νιώθω ότι έχω συνοψίσει ένα συναίσθημα. Με αυτά τα δύο τραγούδια νιώθω σαν να κατάφερα να εντοπίσω και να αντιμετωπίσω αρκετά συγκεχυμένα συναισθήματα.” 

Για τα κουήρ μουσικά της πρότυπα

Σε ερώτηση σχετικά με το ποια ήταν τα κουήρ είδωλά της όσο μεγάλωνε απάντησε ως εξής:

“Ένα πολύ μεγάλο είναι ο Frank Ocean κι επίσης η Syd από το γκρουπ «The Internet». Νομίζω ότι ειδικά αυτό το γκρουπ δείχνει τόσο απελευθερωμένο σε ό,τι κάνει και ότι το να είσαι queer είναι απλώς μέρος του ποιοι είναι, δεν ήταν ποτέ αποκλειστικά το επίκεντρο. Βλέποντας κάποιον νέο και queer να κάνει μουσική την οποία ερωτεύτηκα παράφορα και με έκανε να κλαίω, ήταν τρομερή έμπνευση για μένα. Νιώθω ότι με εκφράζει.” 

Τελευταία…

Τέλεος, αναφέρει ότι το 2020 την “έσωσε” το κομμάτι «You ʾre Too Precious» του James Blake, τώρα τελευταία διαβάζει βιβλία της Virginia Woolf και παίζει και ακούει τέκνο μουσική, όταν κάνει “τη dj στο σπίτι” της.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!