Η Jen Atkin έκανε coming out ως bi σε συνέντευξή της στη The Sun, αναφέροντας ότι το γνώριζε για τον εαυτό της ήδη από την εφηβεία της.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Miss Great Britain (@jenatkinuk)

Η Atkin, από διαχειρίστρια αεροπορίας στο Grimsby, κέρδισε τον 75ο διαγωνισμό Miss Great Britain 2020 στο Leicester τον περασμένο Φεβρουάριο, και έγινε μοντέλο. Σήμερα, είναι η πρώτη νικήτρια της Μεγάλης Βρετανίας, που κάνει coming out ως μέλος της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.

Η Atkin ανέφερε στη The Sun, ότι συνειδητοποίησε ότι της άρεσαν και οι γυναίκες, όταν παρακολουθούσε wrestling ως παιδί: «Παρακολούθησα wrestling με τον αδερφό μου, και είχα εμμονή με αυτές τις ντίβες με τα μικροσκοπικά σορτς τους. Μου άρεσαν, επίσης, οι κοπέλες του, κάτι που δεν έχω παραδεχτεί ποτέ πριν.»

Το μοντέλο δήλωσε, ότι αρχικά πίστευε ότι μπορεί να είναι λεσβία, μετά τη γνωριμία της με μια γειτόνισσα, όταν ήταν έφηβη, αλλά άρχισαν να της αρέσουν και οι άνδρες. Η Atkin αρραβωνιάστηκε με έναν άνδρα, όμως, χώρισαν πολύ γρήγορα.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Miss Great Britain (@jenatkinuk)

Ακόμα, δήλωσε ότι γνώρισε την πρώτη της -σοβαρή- κοπέλα σε ένα γκέι μπαρ στο Μάντσεστερ.

«Σκέφτηκα, πρέπει να το πω στους γονείς μου. Πρέπει να το πω στους φίλους μου, γιατί γνώρισα κάποια που μου αρέσει πολύ, και είναι μια γυναίκα, και μπορεί να καταλάβουν. Το πέταξα στη μάνα μου. Ήταν εντάξει μ’ αυτό.»

Η Atkin αναφέρει ότι θέλει να χρησιμοποιήσει τον τίτλο ομορφιάς της για να καταπολεμήσει τις παρανοήσεις σχετικά με τους αμφιφυλόφιλους ανθρώπους.

Ανέφερε ότι οι άνθρωποι «με βλέπουν ως αυτό το στερεότυπο, είναι η Μις Μεγάλη Βρετανία με τεράστια τακούνια και ροζ φόρεμα», αλλά «τα πράγματα δεν είναι πάντα, όπως εμφανίζονται».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Miss Great Britain (@jenatkinuk)

Η νικήτρια είπε ότι βλέπει μικρή διαφορά μεταξύ των φύλων, όταν βγαίνει ραντεβού. Η αμφιφυλοφιλία της «απλώς σημαίνει ότι έχω περισσότερες επιλογές όσον αφορά τις σχέσεις», είπε προσθέτοντας ότι θα ήταν «ενθουσιασμένη» εάν η Rita Ora ή η Megan Barton της έστελναν προσωπικό μήνυμα.

H Atkin εξήγησε ότι ελπίζει με τη στάση της να μπορέσει να ενθαρρύνει κι άλλα άτομα  να κάνουν το ίδιο: «Ακόμα κι αν βοηθάει ένα άτομο να ανοιχτεί στην οικογένεια ή τις φίλες και τους φίλους, θα ήταν τόσο καλό».

Η αμφί (bi)¹ ταυτότητα είναι εδώ και χρειάζεται χώρο