Επίθεση σε 11χρονο non-binary παιδί από συμμαθήτριά του στις τουαλέτες

03/02/2021
από
non-binary, επίθεση, παιδί
Το Morgaine Blanchard μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μετά την επίθεση στο σχολείο. (News4Jax)

Ένα non-binary 11χρονο παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με υποψία διάσεισης, μετά από επίθεση από συμμαθήτριά του σε σχολείο στη Τζόρτζια, όπου οι εκπαιδευτικοί αρνούνται να χρησιμοποιήσουν τις σωστές αντωνυμίες του παιδιού.

Το παιδί με το όνομα Morgaine Blanchard, που είναι non-binary, παρακολουθεί το σχολείο Camden County στη Τζόρτζια και μίλησε στο News4Jax με τη μητέρα του, Rowena Cason, σχετικά με την επίθεση.

non-binary, επίθεση, παιδί
Το Morgaine Blanchard μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μετά την επίθεση στο σχολείο. (News4Jax)

Το 11χρονο παιδί περιέγραψε το περιστατικό:

“Έγινε σε ένα διάλειμμα στις τουαλέτες. Μόλις τελείωσα να πλένω τα χέρια μου. Γύρισα την πλάτη μου για να πετάξω το σκουπίδι στον κάδο απορριμμάτων και αυτό το κορίτσι ήρθε και με χτύπησε στο πίσω μέρος του κεφαλιού.”

Πήγε στη νοσοκόμα του σχολείου, με ναυτία, ζάλη και προβλήματα όρασης, αλλά το σχολείο περίμενε μια ώρα πριν ζητήσει ιατρική βοήθεια.

Η μητέρα δε μπόρεσε να πάει στο νοσοκομείο, οπότε ζήτησε από μία φίλη της οικογένειας, την Haley Webb, να το συναντήσει εκεί. Όταν έφτασαν, ανακάλυψαν ότι το Morgaine είχε «υποψία διάσεισης» καθώς και «πολύ πρήξιμο στο πίσω μέρος του κρανίου τους».

Η Cason προσπάθησε να επικοινωνήσει με την αστυνομία για το περιστατικό, αλλά οι αρχές «αρνήθηκαν» να έρθουν στο νοσοκομείο και είπαν ότι «ο υπεύθυνος πόρων του σχολείου το έχει αναλάβει».

Η μητέρα του non-binary παιδιού είπε ότι ο εκφοβισμός είχε «κλιμακωθεί», αλλά οι δάσκαλοι δεν έκαναν «τίποτα γι’ αυτό».

Η Cason δήλωσε σε ένα δελτίο ειδήσεων, ότι το προσωπικό δε “νοιαζόταν αρκετά” για να χρησιμοποιήσει τις σωστές αντωνυμίες του παιδιού της.

Πρόσθεσε: «Έχει καταστεί πολύ σαφές, καθώς ο λεκτικός εκφοβισμός έχει κλιμακωθεί, ότι οι εκπαιδευτικοί δεν πρόκειται να κάνουν τίποτα γι’ αυτό.”

Μετά την επίθεση, το παιδί είπε ότι δεν αισθάνεται ασφαλές να επιστρέψει στο σχολείο. Η Cason δήλωσε, ότι δεν έχει ενημερωθεί εάν το σχολείο έχει λάβει μέτρα εναντίον της μαθήτριας, που είναι υπεύθυνη για την επίθεση, και είπε ότι εξακολουθεί να συνεργάζεται με τις αρχές για να υποβάλει αστυνομική έκθεση.

Το σχολείο Camden County δήλωσε:

«Σεβόμενοι το απόρρητο των μαθητών, τα Camden County Schools δεν προσφέρουν δημόσια σχόλια για τυχόν ερωτήσεις ή ανησυχίες που αφορούν συγκεκριμένους μαθητές. Τα Camden County Schools δεσμεύονται να καλύψουν τις διαφορετικές ανάγκες των 9.000 μαθητών μας σε ένα ασφαλές, δίκαιο και καλλιεργημένο μαθησιακό περιβάλλον. Εργαζόμαστε καθημερινά για να δημιουργήσουμε μια εκπαιδευτική κοινότητα, όπου οι μαθητές, οι εργαζόμενοι και οι επισκέπτες μας αισθάνονται ευπρόσδεκτοι, εκτιμημένοι και σεβαστοί».




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!