Έδιωξαν 8χρονη από το σχολείο επειδή ερωτεύτηκε ένα κορίτσι

02/02/2021
από

Η Delanie Shelton, η μητέρα του κοριτσιού, είπε ότι το Rejoice Christian School στο Owasso της Οκλαχόμα, διέγραψε την οκτάχρονη κόρη της, επειδή είπε σε ένα άλλο κορίτσι ότι είναι ερωτευμένη μαζί της.

Η Shelton δήλωσε στο Fox23 News ότι η κόρη της, Chloe, αμέσως μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό απομάκρυναν την κόρη της από την παιδική χαρά και πέρασε τις επόμενες ώρες στο γραφείο του διευθυντή, χάνοντας το μάθημα.

«Η [Chloe] είπε ότι η αντιπρόεδρος την έβαλε και επαναλαμβάνει ότι η Βίβλος λέει ότι μπορείς να παντρευτείς μόνο έναν άντρα και να αποκτήσετε παιδιά με έναν άνδρα», δήλωσε η Shelton.

«Η κόρη μου έκλαιγε, και ρωτούσε «Ο Θεός άραγε με αγαπά ακόμα;» 

Το Rejoice Christian School είπε στην Shelton ότι δεν επιτρέπει σχέσεις “boyfriend/girlfriend” . Αλλά, το εγχειρίδιο δεν αναφέρει ότι κάτι τέτοιο μπορεί να είναι λόγος για να διώξουν κάποιο παιδί από το σχολείο του.

Ο επιθεωρητής του Rejoice Christian School, Joel Pepin, απέφυγε να απαντήσει δημόσια λέγοντας μόνο ότι: «Λόγω της ιδιωτικής ζωής και άλλων παραγόντων, είναι πολιτική του σχολείου να αποφεύγει τα δημόσια σχόλια σχετικά με κάθε συγκεκριμένο μαθητή ή οικογένεια.»

Η Shelton είπε ότι η αντιπρόεδρος διευθύνων σύμβουλος με ρώτησε «πώς νιώθω για κορίτσια που τους αρέσουν κορίτσια και της είπα ότι δε βλέπω κανένα πρόβλημα.»

Τότε, μου είπε να πάρω την κόρη της στο σπίτι για εκείνη την ημέρα. Όμως, οι διαχειριστές του σχολείου με κάλεσαν και μου είπαν να μην επιστρέψει στο σχολείο ούτε την Παρασκευή. Η Shelton είπε ότι ο Pepin την κάλεσε την επόμενη μέρα λέγοντας ότι το σχολείο «τερματίζει τη συνεργασία τους» με όλη την οικογένεια, διώχνοντας, επίσης, και τον 5χρονο γιο της Shelton.

Όταν η Shelton ζήτησε λεπτομέρειες, είπε ότι οι πεποιθήσεις της δεν ευθυγραμμίζονται με τις δικές τους, είπε η Shelton.

“Με αιφνιδίασαν”

Η Shelton δήλωσε στο CNN ότι «με αιφνιδίασαν» με την κίνηση του σχολείου να αποβάλει και τα δύο παιδιά της, λόγω του ότι η κόρης της ερωτεύτηκε. Είπε: «Ήμουν θυμωμένη, πληγωμένη, προδομένη, λυπημένη… τόσα διαφορετικά συναισθήματα».

«Απλώς δεν μπορούσα να το πιστέψω», είπε η Shelton. «Τους ζήτησα να γίνει μια συνεδρίαση για να συζητηθεί και να το επεξεργαστούν καλύτερα, και αρνήθηκαν, λέγοντας ότι «τίποτα άλλο δε χρειάζεται να συζητηθεί».

Η Morgan Allen από την «Oklahomans for Equality» δήλωσε στο Fox23 ότι κανένα σχολείο -χριστιανικό ή όχι- δεν πρέπει να κάνει ένα παιδί να αισθάνεται έτσι.

«Το πιο δύσκολο πράγμα είναι ότι λέμε στα παιδιά ότι είναι λάθος να αγαπάς, ότι είναι κακό να αισθάνεσαι», είπε η Allen. «Και το χειρότερο μέρος προέρχεται από ένα χριστιανικό σχολείο, λέμε ότι ο Θεός δε σε αγαπά για αυτό που είσαι, και αυτό δεν είναι αλήθεια».

Το σχολικό εγχειρίδιο αναφέρει ότι η «σεξουαλική ανηθικότητα» είναι λόγος αποβολής

Σύμφωνα με το CNN, το εγχειρίδιο του Rejoice Christian School αναφέρει ότι «κάθε μορφή σεξουαλικής ανηθικότητας» αντιβαίνει στις πεποιθήσεις του, συμπεριλαμβανομένης της ομολογίας ομοφυλοφιλίας/αμφιφυλοφιλίας». Το εγχειρίδιο δηλώνει ότι οι μαθήτριες/τές που δε «συμμορφώνονται με τα πρότυπα και τα ιδανικά της εργασίας και της ζωής» στο σχολείο χάνουν το «προνόμιο» παρακολούθησης.

Αλλά, η Shelton είπε ότι η εξομολόγηση της κόρης της «δεν ήταν σχέση ούτε πρακτική». Πρόσθεσε ότι ήταν «απλώς ερωτευμένη».

«Σε μια οκτάχρονη, αυτό θα μπορούσε απλώς να σημαίνει ότι πραγματικά απολαμβάνει να παίζει στην παιδική χαρά μαζί της», είπε η Shelton.




Δες και αυτό!