Ο πρώτος διευθυντής εκπαιδευτικός που κάνει coming out ως γκέι

01/02/2021
από
Nicholas Hewlett, εκπαιδευτικός, γκέι, coming out
Nicholas Hewlett

Ένας διευθυντής στη Βρετανία έγραψε ιστορία, ως ο πρώτος γκέι άνδρας, με διευθυντικό ρόλο, που κάνει coming out. Η αποκάλυψη έγινε κατά τη διάρκεια μιας διαδικτυακής συνέλευσης του σχολείου, σήμερα Δευτέρα (1 Φεβρουαρίου) – και φυσικά ήξερε ότι θα συγκινηθεί, όπως και έγινε.

Ο Nicholas Hewlett, ο οποίος ηγείται του ανεξάρτητου σχολείου-ημέρας St. Dunstan’s College στο Catford του νοτιοανατολικού Λονδίνου, είπε ότι μια συνομιλία του με έναν μαθητή του, που του μίλησε για το ότι είναι γκέι, τον ενίσχυσε να κάνει το ίδιο.

Nicholas Hewlett , εκπαιδευτικός διευθυντής
Nicholas Hewlett με τον σύζυγό του Alberic Elsom

Με τον τρόπο αυτό, ανέφεραν οι The Times, ο Hewlett θεωρείται ως ο πρώτος διευθυντής που κάνει coming out μπροστά στο προσωπικό και στο σύνολο των μαθητριών/τών.

«Πριν από λίγο καιρό πραγματοποιούσα συνεντεύξεις με μαθήτριες/τές και ένας μου μίλησε για το πόσο άνετα αισθανόταν με το να είναι γκέι», είπε ο Hewlett.

«Ήμουν τόσο εκνευρισμένος από το θάρρος του, που κάτι γύρισε στο κεφάλι μου. Σκέφτηκα τότε τη δική μου κατάσταση και είπα: «Αυτό είναι γελοίο».

«Εδώ είμαι, ευτυχώς, ως ένας παντρεμένος γκέι άντρας, και τα παιδιά δεν το γνωρίζουν αυτό. Θα υπάρχουν νεαρά άτομα, που αγωνίζονται με τη δική τους σεξουαλικότητα και που θα ωφεληθούν από το να γνωρίζουν ότι μπορείς να είσαι ευτυχισμένος και γκέι, και έχω την προνομιακή θέση να τους δείξω αυτό. Ένιωσα ότι το χρωστάω στις μαθήτριες και στους μαθητές να είναι, επίσης, ανοιχτές/οί και θαρραλέες/οι. Εμπνέομαι από αυτές/ούς.» 

Ο Hewlett, ο οποίος ηγείται του ιδιωτικού σχολείου, πέρασε μια μέρα συζητώντας εάν θα κάνει τελικά το coming out ή όχι. Παντρεύτηκε τον Alberic Elsom, διευθυντή μουσικής στο Whitgift School στο Croydon του νότιου Λονδίνο, το 2014.

Nicholas Hewlett, εκπαιδευτικός, γκέι, coming out
Nicholas Hewlett

Πρέπει να το κάνει, συνειδητοποίησε, αναλογιζόμενος πόσο λίγοι ανώτεροι ΛΟΑΤ+ εκπαιδευτικοί υπάρχουν στη Βρετανία, και ειδικά σε διευθυντικό ρόλο.

Ξέρει: «πολύ, πολύ λίγα ανοιχτά γκέι κεφάλια», κανένα από τα οποία δεν έκανε ποτέ coming out μπροστά σε όλο το σχολείο τους.

«Χαίρομαι που κάνω coming out σε μια διαδικτυακή συνέλευση», είπε ο Hewlett. “Αν το έκανα από τη σκηνή, ποιος ξέρει αν θα μπορούσα να κλάψω.”

«Μεγαλώνοντας στη δεκαετία του 1980 και του 1990, ήταν αστρονομικά διαφορετικοί χρόνοι όσον αφορά τις αντιλήψεις γύρω από τη σεξουαλικότητα», πρόσθεσε.

«Πριν από 15 χρόνια, μου είπε ένας ανώτερος συνάδελφος στο σχολείο που δούλευα τότε, ότι ως ανοιχτά γκέι άντρας, θα ήταν σχεδόν αδύνατο να γίνω διευθυντής. Μερικοί άνθρωποι εξακολουθούν να έχουν αυτήν την άποψη.»

Ο Hewlett συνέχισε: «Η μόνη μου λύπη είναι ότι δεν το έκανα νωρίτερα, γιατί επτά χρόνια παιδιών θα είχαν περάσει από το σχολείο χωρίς το όφελος ενός προτύπου. Το μήνυμα είναι απλά να έχεις το θάρρος να είσαι αληθινός στον εαυτό σου. Η σεξουαλικότητα δεν πρέπει ποτέ να αποτελεί εμπόδιο στην επιτυχία ή την ευτυχία.»




Δες και αυτό!