Η λέξη «γκέι» δεν πρέπει να χρησιμοποιείται από τους χριστιανούς για τον προσδιορισμό του σεξουαλικού τους προσανατολισμού, σύμφωνα με απόφαση του Συμβουλίου Επισκόπων από την Αγγλικανική Εκκλησία της Βόρειας Αμερικής (ACNA).

Το ACNA συνδέεται στενά με τα συντηρητικά τμήματα της Αγγλικανικής Εκκλησίας στην Αυστραλίας και σε άλλα μέρη του κόσμου.

Μια δήλωση του το Συμβούλιο Επισκόπων της ACNA ανακοίνωσε ότι όσοι είναι συντηρητικοί Χριστιανοί και εκλύονται από άτομα του ίδιου φύλου δεν πρέπει να αυτοαποκαλούνται «γκέι». Ο όρος «ομοφυλόφιλος» απορρίπτεται επίσης.

Αντ ‘αυτού, οι επίσκοποι προτείνουν τη χρήση της φράσης «Χριστιανοί που βιώνουν την έλξη του ίδιου φύλου». 

Το ACNA, όπως όλες οι εκκλησίες που έχουν συντηρητικές απόψεις, υποστηρίζουν ότι η Βίβλος καταδικάζει την ομοφυλοφιλία και τους ομοφυλόφιλους.

Ο David Bennett, ένας ανοιχτά γκέι χριστιανός, ο οποίος ολοκληρώνει το διδακτορικό του στην Οξφόρδη, σημειώνει: «Προσωπικά, βρίσκω θλιβερή τη δήλωση της ACNA σχετικά με την ανθρώπινη σεξουαλικότητα. Και πάλι οι καθιστούν δυσκολότερο να υπάρξει ένα ασφαλές μέρος στην Εκκλησία για τους Χριστιανούς ΛΟΑΤ+.  Δεν επιτρέπεται καν ο όρος “γκέι” και όμως τον χρησιμοποιούν σε όλη τους τη δήλωση. Θρηνώ για τη συνεχιζόμενη ανικανότητα της Εκκλησίας να μας αγαπά».