Γαλλία: Επίθεση σε δύο λεσβίες σε αντί-ΛΟΑΤΚΙ+ διαδήλωση

29/01/2021
από

Οι γυναίκες διαμαρτύρονταν με ένα πλακάτ που έγραφε: «Χρειάζεται κάτι παραπάνω από ετεροφυλοφιλία για να είναι ένα άτομο καλός γονέας», μέχρι που άνδρες με μάσκες του σκι τις περικύκλωσαν και τους επιτέθηκαν.

Δύο νεαρές λεσβίες ακτιβίστριες δέχτηκαν επίθεση ενώ κρατούσαν πλακάτ υπέρ της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας κοντά σε διαδήλωση κατά των ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιωμάτων και τώρα υποβάλλουν καταγγελία για εγκληματική ενέργεια.

Στις 19 Ιανουαρίου, η αντι-LGBTQ οργάνωση Le Manif Pour Tous («Διαμαρτυρία για όλους») στη Γαλλία, πραγματοποίησε διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για έναν προτεινόμενο νόμο, που θα μπορούσε να νομιμοποιήσει τις θεραπείες γονιμότητας για λεσβιακά ζευγάρια και ανύπαντρες γυναίκες.

Η ικανότητα των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων να γίνουν γονείς είναι ένα από τα πιο φλέγοντα ΛΟΑΤΚΙ+ θέματα στη Γαλλία σήμερα.

Στην πόλη Angers της δυτικής Γαλλίας, δύο 21χρονες λεσβίες αποφάσισαν να αντι-διαμαρτυρηθούν, κρατώντας πλακάτ που έγραφαν «Χρειάζεται κάτι περισσότερο από την ετεροφυλοφιλία για να είναι ένα άτομο καλός γονέας» και «Οι λεσβίες μπορούν να είναι μητέρες χωρίς πατέρες.»

«Ακούσαμε για τη μικρή τους διαδήλωση», είπε ένας από τους συμμετέχοντες στο Ouest-France, “προσπάθησαν να πλησιάσουν τους διαδηλωτές με τα πλακάτ τους”.

Όμως, δύο άντρες, που φάνηκαν να είναι με την αντι-ΛΟΑΤΚΙ+ διαμαρτυρία, φέρεται ότι απομόνωσαν τις γυναίκες στο δρόμο.

«Ενώ τρέξαμε, ένας από αυτούς μας έσπρωξε με τους ώμους», είπε μια από τις γυναίκες. «Μας είπαν ότι δε θα μας άφηναν να περάσουμε.»

«Με έσπρωξε και πήρε το πλακάτ μου», είπε η άλλη γυναίκα. “Σήκωσα το χέρι μου για να τον πιάσω και με έσπρωξε βίαια. Η Adèle άρχισε να ουρλιάζει ότι δύο γυναίκες δέχονται επίθεση στη μέση του δρόμου, αλλά οι άνθρωποι που περνούσαν δεν αντέδρασαν καν.»

Ένας από τους άντρες «κατέστρεψε το πλακάτ, πήρε το αριστερό μου χέρι και με τράβηξε με το μπράτσο μου πίσω από την πλάτη μου. Τότε, το άκουσα να σπάει.» Οι δύο άντρες την άφησαν και έφυγαν.

«Μας είπαν ότι δεν έπρεπε να υπάρχουμε.»

Στη συνέχεια είδαν τέσσερις άντρες να φορούν μάσκες του σκι και να τις πλησιάζουν. Οι διαδηλωτές της Le Manif Pour Tous φορούν συχνά μάσκες, που κρύβουν τα πρόσωπά τους, και το έκαναν χρόνια πριν, από την πανδημία COVID-19.

«Μας περικύκλωσαν και ένας από αυτούς έτρεξε κατά πάνω μου. Με έσπρωξε εκτός ισορροπίας, περίπου δέκα μέτρα μακριά από τη διαδήλωση», είπε.

Η ασφάλεια ήρθε για να διαλύσει την ομάδα και ζήτησε από τις γυναίκες να αποχωρήσουν.

Ένας διοργανωτής της συντηρητικής διαμαρτυρίας είπε ότι οι άνδρες ήταν με την τοπική λευκή εθνικιστική ομάδα Alvarium, η οποία είπε ότι «ακολουθούσε τη διαμαρτυρία, αλλά δεν ήταν μέρος της διαμαρτυρίας.» 

Ωστόσο, ο γαλλικός ΛΟΑΤΚΙ+ ιστότοπος TETU αναφέρει ότι τα μέλη της ηγεσίας της Alvarium έχουν εντοπιστεί να συμμετέχουν στην εν λόγω διοργάνωση στο παρελθόν.




Δες και αυτό!