Kids With Buns: Το πρώτο τους άλμπουμ είναι μία δήλωση κατά της σεξουαλικής βίας

24/01/2021
Kids With Buns
ZEB COUNE

Το πρώτο σινγκλ άλμπουμ του βελγικού συγκροτήματος “Kids With Buns” με τίτλο “1712”, κυκλοφόρησε στις 17 Δεκεμβρίου, ως δήλωση κατά της σεξουαλικής βίας.

Το συγκρότημα θέλει να ξεκινήσει με αφορμή το τραγούδι τους, μια συζήτηση γύρω από το θέμα, αλλά και να προωθήσει την Φλαμανδική τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης προς θύματα σεξουαλικής βίας (1712).

Kids With Buns
ZEB COUNE

Οι “Kids With Buns” είναι η Marie Van Uytvanck (21 ετών) και η Amber Piddington (19 ετών). Ένα duo με “ατμοσφαιρικές κιθάρες και μια μοναδικά αφοπλιστική, ανδρογυνή φωνή.. ο ήχος τους κάνει τις αίθουσες να “ησυχάζουν”…ισορροπούν μεταξύ μελαγχολίας, ισχύος και χρώματος. Με ένα εγκρατές, αλλά ανοιχτό μυαλό, προκαλούν ένα παρατεταμένο αίσθημα ασφάλειας” (source:VI.BE).

Καί είναι, ίσως, αυτό το αίσθημα ασφάλειας, που έχουμε όλοι ανάγκη, από όποια πλευρά της
“βίας” κι αν βρισκόμαστε.

“Έχω αρκετούς φίλους που έχουν κακοποιηθεί ή εκφοβηθεί”, λέει η Amber. “Με το τραγούδι μας, θέλουμε να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο γύρω από το πρόβλημα αυτό, αλλά και να ενθαρρύνουμε και να υποστηρίξουμε τα άτομα, που έχουν υποστεί σεξουαλική βία ή παρενόχληση.”

“Κορίτσια και γυναίκες συχνά αναγκάζονται να αντιμετωπίζουν τα ανεπιθύμητα αγγίγματα, το φόβο ότι κάποιος μπορεί να ρίξει κάτι στο ποτό τους, όταν διασκεδάζουν έξω, ή το άγχος όταν περπατάντε στους δρόμους τη νύχτα”, λέει η Marie.
Τα περισσότερα άτομα που αντιμετωπίζουν σεξουαλική παραβατική συμπεριφορά, δε θα κάνουν το επόμενο βήμα προς την αναζήτηση συμβουλευτικής υποστήριξης.

Αλλά, όπου δεν πίπτει λόγος… πίπτει μουσική! Κι οι “Kids With Buns” φαίνεται να το γνωρίζουν καλά αυτό.

Ακούστε το:

Spotify
Instagram
Facebook


Από Χριστίνα Τριχά

Χριστίνα Τριχά

Αρνούμαι να καταλήξω σε συμπεράσματα, κι αν πέφτω στην παγίδα τους είναι που καμιά φορά δε τα προλαβαίνω. Δεν έχω και απόψεις, γιατί προϋποθέτουν μία μόνο πλευρά και από εδώ που είμαι δε την βλέπω. Όταν συναντώ ειδικούς χρησιμοποιώ εφαρμογές μετάφρασης και όταν συστήνομαι, ξεχνώ ποια είμαι. Αν και εσείς βγάζετε συμπεράσματα κατά λάθος, μπορείτε να μου τα στείλετε στο [email protected]




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!