Trans in Trumpland: Η τρανς κοινότητα έχει κάτι ακόμα να πει στον Τραμπ

21/01/2021
από
Trans in Trumpland
Trans in Trumpland

Αν και η θητεία του Ντόναλντ Τραμπ ολοκληρώθηκε, η τρανς κοινότητα μέσω της νέας σειράς Trans in Trumpland, φαίνεται ότι έχει μερικά πράγματα ακόμα να του πει.

Κατά τη διάρκεια της τετραετίας, η διακυβέρνηση Τραμπ έβαλε τα δυνατά της για να περιορίσει τα δικαιώματα των τρανς ατόμων και να δημιουργήσει φοβικό κλίμα, όχι μόνο για τους ενήλικες, αλλά και για τα τρανς άτομα εφηβικής ηλικίας.

Η νέα σειρά «Trans in Trumpland» (Τρανς άνθρωποι στην γη του Τραμπ) ακολουθεί τις ζωές τεσσάρων τρανς ατόμων, που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τις πολιτικές που προωθεί η κυβέρνηση Τραμπ εναντίον τους, από το σχολείο μέχρι το στρατό.

Η σειρά παρουσιάζει εμβληματικές μορφές της τρανς κοινότητας, όπως ο Chella Man και η Miss Major Griffin-Gracy, και εξετάζει σε θέματα διαθεματικότητας* μέσα σ’ ένα εχθρικό περιβάλλον για τα τρανς άτομα.

Πρεμιέρα 25 Φεβρουαρίου 2020 στην πλατφόρμα ψυχαγωγίας Topic.

Δείτε το τρέιλερ:

*διαθεματικότητα (intersectionality): η ύπαρξη πολλαπλών ταυτοτήτων ενός ατόμου, όπως η φυλή, το φύλο, ο σεξουαλικός προσανατολισμός, η ταυτότητα φύλου, η αναπηρία, η κοινωνική τάξη, η ηλικία κ.α. οι οποίες συμβάλουν στη δημιουργία συστημικών διακρίσεων και καταπιέσεων




Δες και αυτό!