Ας βοηθήσουμε τη Βανέσα να διεκδικήσει την οικογένειά της

20/01/2021

Είμαι η Βανέσα, είμαι τρανς γυναίκα 45 ετών, ζω στην Αθήνα και εργάζομαι ως αισθητικός άκρων. Βρίσκομαι στην τελική ευθεία επιβεβαίωσης του φύλου μου με χειρουργική διαδικασία. Μέχρι να καταφέρω να ξεπεράσω όλες τις δυσκολίες που προέκυπταν από το κοινωνικό σύνολο, τις συνθήκες και τις εσωτερικές μου άμαχες, έζησα ως άντρας, δημιούργησα οικογένεια και απέκτησα ένα υπέροχο παιδί.

Δυστυχώς, η αλλαγή της ταυτότητας του φύλου μου, έγινε σημείο εκμετάλλευσης, ώστε καταχρηστικά και τρανσφοβικά να μου στερούν το γονεϊκό μου δικαίωμα. Ο συνεχής και ξεκάθαρος πόλεμος εξαιτίας του γεγονότος ότι είμαι τρανς γυναίκα, με αναγκάζει να στραφώ στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο ανθρώπινων δικαιωμάτων, ώστε να να καταφέρω να διεκδικήσω και να διατηρήσω το αυτονόητο δικαίωμα που γονέα. Δεδομένου του υπέρογκου κόστους χειρουργικής επιβεβαίωσης του φύλου αλλά και των (υπερ)αυξημένων εξόδων για την κατάθεση του φακέλου μου στο Ευρωπαϊκό δικαστήριού του Στρασβούργου, ζητώ την βοήθεια σας. Η σημαντική αυτή βοήθεια θα μου δώσει δύναμη να συνεχίσω τον αγώνα μου και μέσα από αυτόν να δικαιωθούμε, όχι μόνο εγώ και το παιδί μου, αλλά οποιοσδήποτε βρίσκεται σε αντίστοιχη θέση και βάλλεται με τον ίδιο τρόπο. Βοηθήστε με να μπορώ να συνεχίσω να δίνω την αγάπη που μπορώ και θέλω, προς το παιδί που έφερα στον κόσμο, έχοντας ολοκληρώσει τη φυλομετάβαση μου, ώστε να το βοηθήσω να έχει μια ισορροπημένη ζωή, χωρίς να υπάρχει απουσία του ενός γονέα. Ας μην ξεχνάμε πως η αγάπη πότε δεν είχε φύλο, χρώμα η εθνικότητα.

Σας ευχαριστώ από καρδιάς
Βανέσα Βενέτη-Κοττίκα

Για να βοηθήσεις τη Βανέσα, μπες εδώ

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!