Η Ουγγαρία ζητά από εκδοτικό οίκο να προσθέσει ειδικές σημάνσεις σε ΛΟΑΤ+ βιβλία

20/01/2021
από

Η κυβέρνηση της Ουγγαρίας, η οποία έχει κάνει την εχθρότητα προς τη ΛΟΑΤ+ κοινότητα κεντρικό μέρος της δεξιάς ατζέντας της, διέταξε έναν εκδοτικό οίκο την Τρίτη να εκτυπώσει ειδικές σημάνσεις σε βιβλία που περιέχουν “συμπεριφορά ασυμβίβαστη με τους παραδοσιακούς ρόλους των φύλων”.

Η κυβέρνηση σχολίασε πως η ενέργεια αυτή είναι “απαραίτητη για την προστασία των καταναλωτών από την παραπλάνηση”. αφού η Labrisz, μια λεσβιακή ομάδα, προχώρησε με τη δημοσίευση ενός παιδικού βιβλίου «Η χώρα των θαυμάτων είναι για όλους», το οποίο περιλαμβάνει και ΛΟΑΤ+ χαρακτήρες.

Περισσότεροι από 1.200 ψυχολόγοι για την υπεράσπιση του βιβλίου του Nagy, στο οποίο συναντάμε, μεταξύ άλλων, ιστορίες για ένα λαγουδάκι που γεννήθηκε με τρία αυτιά αλλά και για ένα αγόρι Ρομά που βρίσκει την αγάπη όταν συναντά ένα ξανθό αγόρι.

Από τις συνολικά 17 ιστορίες που μιλούν για διαφορετικότητα, μόνο 4 έχουν να κάνουν με κάποιο ΛΟΑΤ+ χαρακτήρα.

https://avmag.gr/131449/ayto-to-paidiko-vivlio-efere-anastatosi-ston-omofoviko-politiko-kosmo-tis-oyggarias/

“Το βιβλίο πωλείται ως παραμύθι, αλλά κρύβει το γεγονός ότι απεικονίζει συμπεριφορά ασυμβίβαστη με τους παραδοσιακούς ρόλους των φύλων”, ανέφερε σε δήλωσή του το κυβερνητικό γραφείο στη Βουδαπέστη.

Η κυβερνητική εντολή απαιτεί από τη Labrisz να προσθέσει ειδικές σημάνσεις σε όλα τα βιβλία του με τέτοιο περιεχόμενο, συμπεριλαμβανομένου του «Η χώρα των θαυμάτων είναι για όλους».

ΗLabrisz αλλά και η gay οργάνωση Hatter δήλωσαν ότι θα ασκήσουν μήνυση στην κυβέρνηση για την απαίτηση αυτή, την οποία χαρακτήρισαν αντισυνταγματική.

Ο Όρμπαν, ο οποίος αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη πρόκληση λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και της βαθιάς ύφεσης, δήλωσε στο κρατικό ραδιόφωνο ότι η Ουγγαρία είναι μια ανεκτική χώρα όσον αφορά στην ομοφυλοφιλία, αλλά «υπάρχει μια κόκκινη γραμμή που δεν πρέπει να ξεπεραστεί … αφήστε τα παιδιά μας μόνα». 




Δες και αυτό!