Μουσική συντροφιά στο σπίτι σου από το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος

19/01/2021

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος παρουσιάζει μια νέα μουσική δράση που θα μας συντροφεύσει καθ’ όλη τη διάρκεια της νέας χρονιάς. Κάθε μήνα, μια νέα playlist MIF (musique indépendante française – Ανεξάρτητη Γαλλική Μουσική) θα παρουσιάζει μια μουσική επιλογή από ανεξάρτητους δημιουργούς, σχήματα και εταιρείες από τη Γαλλία καθώς και γαλλόφωνες κυκλοφορίες από άλλες χώρες.

Την μουσική επιμέλεια υπογράφει ο Κώστας Ανδρέου (www.costasandreou.com), με κάθε playlist να καλύπτει διαφορετικά είδη μουσικής και να είναι οργανωμένη έτσι ώστε να μπορεί ο ακροατής να εξερευνήσει περισσότερο τις κυκλοφορίες που τον ενδιαφέρουν. Κάθε κομμάτι της playlist έχει ένα link προς την κυκλοφορία όπως είναι διαθέσιμη στην πλατφόρμα Bandcamp, για αγορά του μουσικού κομματιού ή του δίσκου στο οποίο περιλαμβάνεται.

« Η δράση MIF (musique indépendante française) είναι μια πρόταση γνωριμίας με τη σύγχρονη γαλλική και γαλλόφωνη ανεξάρτητη μουσική παραγωγή, που δίνει στον ακροατή τη δυνατότητα να ανακαλύψει καλλιτέχνες και μουσικά σύνολα που έχουν προσωπικό ύφος και χαρακτήρα. Η επιλογή των τραγουδιών γίνεται μέσα από πρόσφατες κυκλοφορίες, αλλά και προηγούμενων ετών, από διάφορα ιδιώματα και γεωγραφικές περιοχές. Είναι μια φρέσκια μουσική εξερεύνηση με όχημα τη γαλλική γλώσσα. »
— Κώστας Ανδρέου

Ραντεβού την πρώτη Παρασκευή κάθε μήνα, όλο το 2021, για ένα υπέροχο μουσικό ταξίδι.

Δείτε την playlist στο www.ifg.gr 




Δες και αυτό!