Εισαγγελική έρευνα μετά τις αποκαλύψεις Μπεκατώρου

0
92

Αυτεπάγγελτη παρέμβαση από την Εισαγγελία Πρωτοδικών για να διαπιστωθεί τι συνέβη. Καταθέτει την ερχόμενη εβδομάδα η Ολυμπιονίκης. Χιονοστιβάδα εξελίξεων.

Η Εισαγγελία Αθηνών διέταξε προκαταρκτική έρευνα για τις καταγγελίες της πρώην πρωταθλήτριας ιστιοπλοΐας Σοφίας Μπεκατώρου, για σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη πριν από χρόνια, από υψηλόβαθμο παράγοντα της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας (ΕΙΟ).

Ειδικότερα, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου παρεμβαίνει αυτεπάγγελτα με την έναρξη προκαταρκτικής έρευνας προκειμένου να διαπιστωθεί τι ακριβώς συνέβη, στο πλαίσιο της οποίας θα κληθεί τη Δευτέρα ή την Τρίτη η Ολυμπιονίκης να καταθέσει όσα έχει ισχυριστεί, ανεξάρτητα αν η καταγγελλόμενη πράξη σε βάρος της κ. Μπεκατώρου έχει ήδη παραγραφεί.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η Σοφία Μπεκατώρου ενδέχεται να έχει αναφερθεί στη σεξουαλική κακοποίηση που είχε υποστεί από τον κατονομαζόμενο παράγοντα, όταν κατέθεσε στο πλαίσιο έρευνας που διενεργεί η Εισαγγελία υπό την εποπτεία του Εισαγγελέα Κωνσταντίνου Σιμιτζόγλου, η οποία εκκίνησε έπειτα από καταγγελίες του Ολυμπιονίκη Νίκου Κακλαμανάκη για κακοδιαχείριση στην Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας.

«Δείχνουν» τον αντιπρόεδρο που παραιτήθηκε

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνθρωπος που φέρεται να βρίσκεται πίσω από τη σεξουαλική κακοποίηση είναι ο Αριστείδης Αδαμόπουλος, επί χρόνια υψηλόβαθμό στέλεχος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας (αντιπρόεδρος) και στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας.

Ο ίδιος ο κ. Αδαμόπουλος προέβη σε γραπτή δήλωση το βράδυ του Σαββάτου, καλώντας μεταξύ άλλων τους φορείς και τα ΜΜΕ να μη βιάζονται να τον καταδικάσουν προτού εκφέρει τη δική του άποψη για τα γεγονότα, καθώς και να σεβαστούν την οικογένειά του.

Επίσης, λίγη ώρα αργότερα έγινε γνωστό ότι ο Αρ. Αδαμόπουλος παραιτήθηκε από την ΕΙΟ. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, «αυτονοήτως, και προκειμένου να διαφυλαχθεί το κύρος της Ομοσπονδίας, η τιμή και η υπόληψη του συνόλου των αθλητών και αθλητριών, προπονητών και παραγόντων του αθλήματος και να διευκολυνθεί η έρευνα για την οποία την τελική απόφαση έχει η Δικαιοσύνη, ζητήσαμε άμεσα και λάβαμε την παραίτηση του Αντιπροέδρου του Δ.Σ. Αριστείδη Αδαμόπουλου. Ο τελευταίος φέρεται ως ο άνθρωπος τον οποίον η Ολυμπιονίκης μας κατονόμασε στον εισαγγελέα για τα καταγγελλόμενα. Παραλλήλως, ζητήσαμε από τον κ. Αδαμόπουλο να υποβάλει την παραίτησή του από εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή».

με πληροφορίες από efsyn.gr