H Τίλντα Σουίντον εξομολογείται: «Πάντα ήξερα ότι είμαι queer»

14/01/2021
από

Η Τίλντα Σουίντον, σε μία εκ βαθέων συνέντευξη στην αγγλική Vogue, αποκαλύπτει ότι από μικρό κορίτσι ήξερε την queer της ταυτότητα.

H Tίλντα Σουίντον φωτογραφήθηκε για το τεύχος Φεβρουαρίου 2021 της Vogue UK από τον Νικολάι βον Μπίσμαρκ, ο οποίος πέταξε στα Highlands της Σκωτίας και την αποθανάτισε στη φάρμα της. Και μετά έβαλε τις πιτζάμες της και κάθισε οκλαδών στο κρεβάτι της και μίλησε με Zoom στον διάσημο θεατρικό συγγραφέα Τζέρεμι Ο’ Χάρις για τα πάντα: την υποκριτική, τη μόδα, την καριέρα και τις (μη) φιλοδοξίες της, τον Αλμοδόβαρ και την queer της ταυτότητα.

«Πάντα το αισθανόμουν ότι είμαι queer. Ήμουν παράξενο πλάσμα κι αναζητούσα ποιο τσίρκο θα με αποδεχθεί. Και το βρήκα.»

«Για μένα είναι ξεκάθαρο: το “queer” έχει να κάνει με την ευαισθησία, με τον τρόπο ανταπόκρισης στα ερεθίσματα. Και από τη στιγμή που το αποδέχθηκα, βρήκα και σε ποιον κόσμο ανήκω…»

«Βρήκα την οικογένειά μου στον κόσμο του Γουές Αντερσον. Εχω οικογένεια με τον Μπονγκ Τζουν-χο. Εχω οικογένεια με τον Τζιμ Τζάρμους. Εχω οικογένεια με τον Λούκα Γκουαντανίνο, με την Λιν Ράμσεϊ, με την Τζοάνα Χογκ…»

«Δεν είχα ποτέ καμία φιλοδοξία να γίνω καλλιτέχνης. Μπορεί να ακούγεται τρελό και παρεκβατικό, αλλά είναι αλήθεια. Αν με ρωτούσε κανείς στα 10 ή στα 20, θα απαντούσα ότι οι μόνες μου φιλοδοξίες ήταν να έχω οικογένεια, να έχω φίλους, να γελάνε με τα αστεία τους να με κάνουν, να γελάω με τα δικά τους, να ζω στα Highlands της Σκωτίας, δίπλα στη θάλασσα, με πολλά σκυλιά, και το σπίτι μου να έχει μία μεγάλη τραπεζαρία στον κήπο για να τρώμε. Σοβάρα, αυτό ήταν. Και υπήρξα τυχερή να τα επιτύχω όλα αυτά. Ολα τα υπόλοιπα ήρθαν ως bonus. Ολα τα υπόλοιπα ήταν απλά το κερασάκι στην τούρτα – μια τούρτα που ήρθε διακοσμημένη με λουλούδια και κεριά…»

Μπορείτε να αναζητήσετε ολόκληρη τη συνέντευξη της Τίλντα Σουίντον  στο επίσημο site της Vogue UK.

πηγή: flix.gr




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!