Αγγλία: Ισόβια η ποινή για τον δολοφόνο τριών γκέι ανδρών στο Reading

12/01/2021
από
ισόβια, δολοφόνος

Ισόβια η ποινή για τον 26χρονο Khairi Saadallah, τον δολοφόνο των James Furlong, David Wails, και Joe Ritchie-Bennett, σύμφωνα με το BBC News.

Ο δολοφόνος που μαχαίρωσε θανάσιμα τρεις άντρες σε πάρκο στο Reading τον περασμένο Ιούνιο, τιμωρήθηκε με ισόβια κάθειρξη.

Khairi Saadallah
Khairi Saadallah

 

Καταδικάζοντας τον Saadallah, ο δικαστής Sweeney είπε ότι όλα τα αδικήματά του “είχαν σχέση με τρομοκρατία.”

Ο 39χρονος Αμερικανός πολίτης Ritchie-Bennett και ο 36χρονος δάσκαλος Furlong πέθαναν από τα θανάσιμα τραύματα με μαχαίρι στο λαιμό τους, ενώ ο 49χρονος επιστήμονας Wails μαχαιρώθηκε μία φορά στην πλάτη κατά τη διάρκεια της «ταχείας, αδίστακτης και βάναυσης» επίθεσης στο Forbury Gardens του Reading του περασμένου έτους.

Ο Saadallah φυλακίστηκε, επίσης, για τρεις κατηγορίες απόπειρας δολοφονίας τριών άλλων ανδρών – των Nishat Nisudan, Patrick Edwards και Stephen Young – που έγιναν, επίσης, στο ίδιο πάρκο.

Τα θύματα Furlong, Wails και Ritchie-Bennett ήταν όλοι φίλοι και μέλη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας του Reading.

Ο Αμερικανός Ritchie-Bennett είχε ζήσει στο Ηνωμένο Βασίλειο τα τελευταία 15 χρόνια και είχε χάσει τραγικά τον σύζυγό του από καρκίνο του παχέος εντέρου το 2014.

Joe Ritchie-Bennett
Joe Ritchie-Bennett, 39

Ο πατέρας του, Robert Ritchie, είπε στο CBS λίγο μετά την επίθεση, ότι η οικογένεια ήταν «συντετριμμένη» με την απώλεια του «λαμπρού και στοργικού» γιου τους.

Ο 36χρονος Furlong ήταν δάσκαλος και επικεφαλής ιστορίας, και πολιτικής στο The Holt School στο Wokingham.

James Furlong
James Furlong, 36

Σε μια δήλωση, οι γονείς του, Gary και Janet, περιέγραψαν τον γιο τους ως «όμορφο, έξυπνο, ειλικρινής και διασκεδαστικό».

«Ήταν ο καλύτερος γιος, αδελφός, θείος και σύντροφος που θα μπορούσατε να ευχηθεί να έχει κάποια οικογένεια. Είμαστε ευγνώμονες για τις αναμνήσεις που μας χάρισε”, είπαν. «Δε θα τον ξεχάσουμε ποτέ και θα ζήσει στις καρδιές μας για πάντα».

Αντιδρώντας στην απόφαση για τον Saadallah, ο Paul Britt, πρόεδρος του Reading Pride, είπε:

“Μετά την τραγική απώλεια ζωών, η καταδίκη σήμερα μπορεί να βοηθήσει στο να γίνει ένα κλείσιμο, ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία επούλωσης στην κοινότητά μας.

David Wails
David Wails, 49

“Συνεχίζουμε να προτρέπουμε τον πρωθυπουργό, την κεντρική και την τοπική αυτοδιοίκηση, καθώς και τις οργανώσεις υποστήριξης, να συνεργαστούν και να εφαρμόσουν μελλοντικές διασφαλίσεις για να αποτρέψουν αυτό να συμβεί ξανά. Επιβεβαιώνουμε τη δέσμευσή μας να συνεργαστούμε με την κοινότητα του Reading για να θυμόμαστε τον Joe, τον James και τον David. Οι σκέψεις μας είναι στις οικογένειες, τους φίλους και τους συναδέλφους μας σε αυτή τη δύσκολη στιγμή.” 

https://www.facebook.com/ReadingPrideUK/posts/5066359060101177




Δες και αυτό!