Ένας χάκερ κατάφερε να πάρει τον έλεγχο των ηλεκτρονικών κλωβών αγνότητας ανδρών, επικοινώνησε μαζί τους ζητώντας λύτρα, και ανακοινώνοντας ότι θα κρατήσει τα πέη τους κλειδωμένα, σύμφωνα με ερευνητή ασφαλείας.

Ο χάκερ πήρε τον έλεγχο ενός αριθμού κλωβών αγνότητας και είπε στους άνδρες ότι θα έπρεπε να του πληρώσουν μια αμοιβή σε bitcoin για να ανακτήσουν τον έλεγχο, σύμφωνα με στιγμιότυπα των συνομιλιών

Αποκαλύφθηκε τον Οκτώβριο του 2020, ότι ένα ελάττωμα ασφαλείας στο Cellmate Chastity Cage σήμαινε ότι οι χάκερς θα μπορούσαν εύκολα να έχουν πρόσβαση σ’ αυτό από απόσταση και να κλειδώσουν μόνιμα τον κλωβό, πράγμα που σημαίνει “οποιοσδήποτε θα μπορούσε να κλειδώσει από απόσταση όλες τις συσκευές και να εμποδίσει τους χρήστες να απελευθερωθούν.” 

Σήμερα, επιβεβαιώθηκε πράγματι ότι ένας χάκερ μπόρεσε να πάρει τον έλεγχο των συσκευών -οι οποίες χρησιμοποιούνται συχνά από άτομα της BDSM κοινότητας για την αποφυγή στύσεων- σύμφωνα με στιγμιότυπα οθόνης που συγκέντρωσε ένας ερευνητής ασφαλείας, γνωστός μόνο ως Smelly.

Ένας άντρας είπε ότι έλαβε ένα μήνυμα από έναν χάκερ που έλεγε: “Το κ**λί σου είναι δικό μου τώρα” ενώ είχε πάρει όντως τον έλεγχο του κλωβού, σύμφωνα με στιγμιότυπα οθόνης συνομιλιών, που είδε ο Smelly, ο οποίος ίδρυσε τον ιστότοπο vx-underground.

Άλλα θύματα που έδωσαν συνέντευξη στο VICE αποκάλυψαν, επίσης, τις δικές τους τραυματικές εμπειρίες στα χέρια του χάκερ.

Η περίπτωση του Robert

Ένας άντρας, ονομαζόμενος μόνο ως Robert, είπε ότι ήταν ευγνώμων που δε φορούσε τον κλωβό του, όταν ο χάκερ επικοινώνησε μαζί του, για να πει ότι είχε πάρει τον έλεγχο της συσκευής.

Ο δράστης ζήτησε 0,02 Bitcoin, το οποίο αντιστοιχεί σε 750 δολάρια, για να το ξεκλειδώσει. Ο Robert έλεγξε τη συσκευή του και ανακάλυψε ότι ήταν όντως κλειδωμένη και ότι δεν μπόρεσε να αποκτήσει πρόσβαση σ’ αυτήν.

Η περίπτωση του RJ

Παρομοίως, ένα άλλο θύμα που ονομάζεται RJ είπε ότι ένας χάκερ επικοινώνησε μαζί του για να του πει ότι είχε πάρει τον έλεγχο της συσκευής του.

Είπε: «Δεν ήμουν πλέον ο ιδιοκτήτης του κλωβού, οπότε δεν είχα πλήρη έλεγχο σε αυτό οποιαδήποτε στιγμή.»

Η Pen Test Partners είχε προειδοποιήσει

Η ερευνητική ομάδα ασφάλειας με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, Pen Test Partners, αποκάλυψε για πρώτη φορά πέρυσι ότι υπήρχε ένα θέμα ευπάθειας στη συσκευή, που θα μπορούσε να επιτρέψει την ανάληψη από χάκερ.

Ο κλωβός αγνότητας μπορεί να κλειδωθεί από έναν αξιόπιστο ερωτικό σύντροφο από απόσταση μέσω Bluetooth χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή για κινητά, αλλά δεν προστατεύεται με κωδικό πρόσβασης, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί εύκολα να παραβιαστεί.

Εάν οι άντρες που στοχοποιήθηκαν από χάκερ φορούσαν τη συσκευή εκείνη τη στιγμή, θα μπορούσαν να βρεθούν σε μια φρικτή κατάσταση, ανέφεραν τότε ερευνητές της Pen Test Partners.

Επειδή η συσκευή είναι κλειδωμένη με μεταλλικό δακτύλιο κάτω από το πέος του χρήστη, πιθανότατα θα πρέπει να αφαιρεθεί χρησιμοποιώντας κάποιο κοπτικό εργαλείο βαρέως τύπου.

To BDSM δεν είναι σεξ ή δεν είναι μόνο αυτό