Πυροβόλησαν και σκότωσαν τρανς γυναίκα τη 2η μέρα των Χριστουγέννων

11/01/2021
από

Η 24χρονη Alexandria Winchester, μία τρανς λατίνα γυναίκα βρέθηκε νεκρή από πυροβολισμό τη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων (26/12/20) στο Μπρονξ της Νέας Υόρκης.

Ήταν ωφελούμενη του Ali Forney Center, το οποίο βοηθά τους άστεγα ΛΟΑΤ+ νεαρά άτομα. Το Ali Forney Center δημοσίευσε πληροφορίες σχετικά με το θάνατό της και είπε ότι ίσως γνωρίζει τον δολοφόνο της.

«Αυτή την εβδομάδα μάθαμε ότι μία από τις ωφελούμενές μας, την Alexandria Winchester, μια νεαρή τρανς γυναίκα, που δολοφονήθηκε στους δρόμους της πόλης μας», δήλωσε η οργάνωση στο Facebook.

«Οι λεπτομέρειες για τη δολοφονία της εξακολουθούν να δημοσιεύονται και πιστεύεται ότι γνώριζε τον δολοφόνο της. Δεν ξέρουμε αν έγινε στόχος λόγω της ταυτότητάς της.

«Είμαστε συντετριμμένα, αλλά η αφοσίωσή μας παραμένει. Συνεργαζόμαστε με τους κοινοτικούς εταίρους μας, για να οργανώσουμε μια αγρυπνία στη μνήμη της. Καθώς θρηνούμε αυτήν την απώλεια, συνεχίζουμε τον αγώνα μας για τις ζωές των τρανς ατόμων και διατηρούμε έναν ασφαλή χώρο για τα τρανς άτομα που συνεργαζόμαστε, αλλά και για τα τρανς ωφελούμενα άτομα, να φέρουν στο φως τη ζωή και το θάνατό της, να πούμε το όνομά της, να συγκρατήσουμε την κοινότητα και να επιβεβαιώσουμε, ότι οι ζωές των τρανς ατόμων έχουν σημασία και είναι όμορφες.» 

Το άτομο Lindsey Clark, που έχει τον ρόλο της αναπλήρωσης της διεύθυνσης της Transgender Justice Initiative του HRC, δήλωσε:

«Η απώλεια ενός ακόμα τρανς ατόμου το 2020 είναι καταστροφική.»

Η Alexandria ήταν τουλάχιστον το 44ο τρανς ή gender non-conforming  άτομο, που δολοφόνησαν στις ΗΠΑ το 2020, αναφέρει η Εκστρατεία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, εν μέσω επιδημίας βίας εναντίον της τρανς κοινότητας.

Το 2020 έγινε η χειρότερη χρονιά από τότε που η ομάδα υπεράσπισης άρχισε να παρακολουθεί τους βίαιους θανάτους τρανς ατόμων το 2013 – και ξεπέρασε το προηγούμενο ρεκόρ ήδη από τον Οκτώβριο του 2020.

«Αυτή η επιδημία βίας, η οποία επηρεάζει ιδιαίτερα τις τρανς γυναίκες με διαφορετικό του λευκού χρώμα δέρματος, πρέπει και μπορεί να σταματήσει», δήλωσε το άτομο που κατέχει τον ρόλο του προέδρου του HRC, Alphonso David.

«Πρέπει να εργαστούμε για να αντιμετωπίσουμε τους παράγοντες που υποστηρίζουν αυτήν την κουλτούρα βίας και να συζητήσουμε ανοιχτά πώς η διασταύρωση του ρατσισμού, του σεξισμού, της ομοφοβίας, της μπάιφοβίας και της τρανσφοβίας λειτουργεί για να στερήσει από τα τρανς και τα gender non-conforming άτομα την ίση πρόσβαση σε ευκαιρίες και ανάγκες, όπως η απασχόληση, η στέγαση και η υγειονομική περίθαλψη.»

https://www.facebook.com/AliForney/posts/3707549079303711

 




Δες και αυτό!