«Ο πατέρας μου δε σκότωσε ομοφυλόφιλους»… κι όμως αποκλείστηκε από το Τwitter

10/01/2021
από

Ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ ισχυρίστηκε ότι ο μπαμπάς του δεν έπρεπε να είχε αποκλειστεί μόνιμα από το Twitter, επειδή δεν «σκότωσε ομοφυλόφιλους».

Ο λογαριασμός του του προέδρου των ΗΠΑ, μπλοκαρίστηκε από το Twitter την Τετάρτη (6 Ιανουαρίου), μετά από πως βίντεο που δημοσίευσε, στο οποίο επαινούσε αυτούς που προκάλεσαν τις ταραχές στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ.

Η πλατφόρμα ήταν σαφής ότι εάν ο Τραμπ συνέχιζε να παραβιάζει τις οδηγίες του, θα ακολουθήσει μόνιμη αναστολή. Όπως ακριβώς συνέβη.

Αφού του επιτράπηκε να επιστρέψει στο Twitter την Παρασκευή (8 Ιανουαρίου), ο Τραμπ έγραψε στο Twitter: «Οι 75.000.000 μεγάλοι Αμερικανοί Πατριώτες που με ψήφισαν και ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΜΕΓΑΛΗ ΑΓΟΡΑ, θα έχουν μια ΜΕΓΑΛΗ ΦΩΝΗ στο μέλλον. Δεν θα σέβονται ούτε θα αντιμετωπίζονται άδικα με οποιονδήποτε τρόπο, σχήμα ή μορφή!!».

Λίγο αργότερα δημοσίευσε ξανά: «Σε όλους όσους ζήτησαν, δεν θα πάω στην τελετή στις 20 Ιανουαρίου.»

Ο λογαριασμός του στη συνέχεια τέθηκε οριστικά σε αναστολή με το Twitter να αναφέρει ότι τα τελευταία του tweets ήταν «πιθανό να εμπνεύσουν άλλους να επαναλάβουν τις βίαιες πράξεις που έλαβαν χώρα στις 6 Ιανουαρίου 2021».

Την επόμενη μέρα ο γιος του Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος εξακολουθεί να έχει λογαριασμό στο Twitter, έγραψε στο Twitter: «Έτσι, ο Αγιατολάχ [ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Αλί Χαμενεΐ] και πολλά άλλα δικτατορικά καθεστώτα μπορούν να έχουν λογαριασμούς Twitter χωρίς κανένα πρόβλημα παρά την απειλή γενοκτονίας σε ολόκληρες χώρες και τη δολοφονία σε ομοφυλόφιλους κλπ… αλλά ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών θα πρέπει να ανασταλεί μόνιμα».

Tο tweet αυτό συγκέντρωσε αρκετά αρνητικά σχόλια, με κάποιους να επισημαίνουν πως η αναφορά στη «δολοφονία γκέι ατόμων» ήταν απαράδεκτη.

«Θες πραγματικά να μας πεις, ότι ο πατέρα σου μπορεί να κάνει και να γράφει ό,τι θέλει αρκεί να μην απειλεί με γενοκτονία ή να μην σκοτώνει ομοφυλόφιλους;», σχολίασε κάποιος. 




Δες και αυτό!