H avant-garde φιγούρα του Die Arkitekt

07/01/2021

Γεννήθηκε στην Αθήνα ενώ τα τελευταία τέσσερα χρόνια ζει και δραστηριοποιείται μουσικά στο Λονδίνο. Ο Die Arkitekt, ο μουσικός παραγωγός και DJ με τον avant-garde ήχο και τις κρυστάλλινες full face μάσκες αποκαλύπτεται.

Η ενασχόληση μου με τη μουσική πρωτοξεκίνησε τουλάχιστον 2 δεκαετίες πίσω, η μουσική παραγωγή μπήκε στη ζωή μου στα 16. Πάντα μου άρεσε ο πειραματισμός με διαφορετικά είδη μουσικής αλλά νομίζω πως τα τελευταία 4 χρόνια, που έχω ξεκινήσει ουσιαστικά να κυκλοφορώ κομμάτια ως Die Arkitekt, έχω πραγματικά βρει τον ήχο μου. Τα τελευταία 4 χρόνια ζω και δραστηριοποιούμαι μουσικά στο Λονδίνο. Είχα την ευκαιρία να παίξω σε μεγάλα clubs του Λονδίνου καθώς και να γνωρίσω σημαντικά άτομα του χώρου.

φωτογραφία: Damien Frost @harmonyhalo

Σίγουρα υπάρχει μια queer πινελιά σε αυτά που γράφω. Παρόλ΄αυτά δεν ξέρω αν θα αυτοπροσδιοριζόμουν ως αμιγώς queer καλλιτέχνης. Αυτό είναι λόγω του πειραματισμού που με διέπει καλλιτεχνικά. Κάνω μουσική για όλους, μου αρέσει να αναμιγνύω ετερογενή στοιχεία, μουσικά και μη. Ακόμα και το πιο αμιγώς προσωπικό queer ερέθισμα πάντα έχω την τάση να το μεταφράζω σε κάτι που μπορεί δυνητικά να ταυτιστεί ο κάθε άνθρωπος με ότι ερεθίσματα έχει.

Σχεδόν ένα χρόνο πίσω ξεκίνησα να γράφω κομμάτια που σήμερα αποτελούν το πρώτο μου LP. Μέρος αυτών των κομματιών ήταν να κυκλοφορήσουν την άνοιξη αλλά μας πρόλαβε η πανδημία. Σήμερα τον δίσκο μου απαρτίζουν τα κομμάτια αυτά καθώς και κομμάτια που έγραψα όλο αυτό τον καιρό της καραντίνας.

https://www.instagram.com/p/CJtUIVTghXw/

Έμπνευση πάντα μου δίνουν μικρά καθημερινά πράγματα. Μια ασυνήθιστη σκέψη, μια ωραία εικόνα που θα δω. Πάντα στη συνέχεια τα κομμάτια, επειδή τα δουλεύω και καιρό, παίρνουν τη δική τους τροπή, αποκτούν τη δική τους ιστορία. Αυτό που μου άρεσε στη διαδικασία συγγραφής του δίσκου μου είναι οτι έχει γραφτεί σε δυο πολύ ετερογενείς περιόδους. Σε μια περίοδο ελευθερίας άλλα στη συνέχεια σε μια περίοδο καταστολής. Τα πιο σκοτεινά κομμάτια γράφτηκαν στην περίοδο προ καραντίνας ενώ η καραντίνα παραδόξως με έκανε να γράψω με περισσότερα χρώματα. Εξ ου και ο τίτλος του δίσκου θα είναι Dark Colors, αντικατοπτρίζοντας ακριβώς αυτό.

Η γνωριμία μας με την Charity Κase έγινε σε ένα πάρτι που έπαιζα μουσική στο Λονδίνο. Ο Harry (Charity Kase) είναι ένα από τα πιο δημιουργικά άτομα που έχω γνωρίσει ποτέ. Έχει πραγματικά την αφιλτράριστη και άμεση δημιουργικότητα που έχει ένα μικρό παιδί. Με το που του έστειλα το κομμάτι “who told you to hate yourself” δέχτηκε κατευθείαν να συμμετάσχει και αμέσως κανονίσαμε να τα πούμε και κανονικά από κοντά για να κανονίσουμε για την ηχογράφηση και το βίντεο κλιπ. Η Charity είναι πραγματικά μια shapeshifter και αυτό εκμεταλλευτήκαμε και στο κλιπ. Δε θα πω παραπάνω για να μη χαλάσω την έκπληξη παρά μόνο ότι είναι προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει τον Ιούνιο με αφορμή τον μήνα του pride.


Spotify: Die Arkitekt
Instagram: diearkitekt
Facebook: @diearkitekt
Youtube: Die Arkitekt

κεντρική φωτογραφία: Χρήστος Συμεωνίδης – christosymeonides

 

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!