Ινδονησία: Nοσοκόμος έκανε σεξ με ασθενή COVID-19 στις τουαλέτες

29/12/2020
από
νοσοκόμος,

Ένας νοσοκόμος που εργάζεται στα επείγοντα του νοσοκομείου Wisma Atlet στην Τζακάρτα της Ινδονησίας βρίσκεται υπό έρευνα μετά από σεξουαλική επαφή με έναν ασθενή COVID-19 στις τουαλέτες.

Σύμφωνα με το Indonesia Expat το γεγονός αποκαλύφθηκε την Παρασκευή (25 Δεκεμβρίου), από ένα στιγμιότυπο οθόνης σε συνομιλία μέσω του WhatsApp, που ανέβηκε στο Twitter, μαζί με μια φωτογραφία, που απεικονιζόταν ο εξοπλισμός προσωπικής προστασίας του νοσηλευτή (PPE) να είναι πεταμένος στο πάτωμα της τουαλέτας.

Το νοσοκομείο είναι μια εγκατάσταση έκτακτης ανάγκης, που έχει συσταθεί για τη θεραπεία ασθενών με κορονοϊό και διοικείται από την Περιφερειακή Στρατιωτική Διοίκηση. Έτσι, ο αρμόδιος διευθυντής πραγματοποίησε έρευνα και εντόπισε τόσο τον νοσηλευτή όσο και τον ασθενή.

Ακολούθησε η σύλληψή τους

Και οι δύο συνελήφθησαν, αν και δεν είναι σαφές για ποιες κατηγορίες. Ο ασθενής αργότερα στάλθηκε πίσω στο νοσοκομείο, αφού επιβεβαιώθηκε ότι εξακολουθούσε να είναι θετικός στον κορονοϊο.

Ένας εκπρόσωπος του Ινδονησιακού Εθνικού Συνδέσμου Νοσηλευτών δήλωσε:

«Είναι αλήθεια ότι υπήρξε ύποπτο περιστατικό ομόφυλης σχέσης μεταξύ ενός υγειονομικού λειτουργού και ενός ασθενούς COVID-19 στο νοσοκομείο. Η απάντησή μας από τον Ινδονησιακό Εθνικό Σύλλογο Νοσηλευτών είναι ότι ο νοσοκόμος πρέπει να ακολουθήσει νομική διαδικασία.» 

Το καθεστώς στην Ινδονησία

Τα ΛΟΑΤ+ δικαιώματα στην Ινδονησία υστερούν πολύ σε σχέση με άλλες χώρες. Ενώ οι σεξουαλικές ομόφυλες σχέσεις είναι νόμιμες στα περισσότερα μέρη της χώρας, οι κουήρ άνθρωποι αντιμετωπίζουν συχνά διώξεις, βία και στίγμα για να ζήσουν ως οι αυθεντικοί εαυτοί τους, και δεν υπάρχει προστασία κατά των διακρίσεων σε βάρος των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων.

Το σεξ μεταξύ δύο ανδρών δεν είναι παράνομο στην πρωτεύουσα της Τζακάρτα της χώρας. Ωστόσο, σε ορισμένες περιοχές όπως το Ατσέ, καθώς και για τους μουσουλμάνους στην πόλη Πάλεμπανγκ, το γκέι σεξ τιμωρείται με μαστίγωμα.

Τον Νοέμβριο, δύο άτομα που ήταν ομόφυλο ζευγάρι στο Ατσέ απομακρύνθηκαν βίαια από τα σπίτια τους. Στη συνέχεια μεταφέρθηκαν σε αστυνομικό τμήμα, λόγω του “παράνομου σεξουαλικού προσανατολισμού τους.” 

Ήρθε η ώρα να συνειδητοποιήσουμε τι συμβαίνει στην Ινδονησία




Δες και αυτό!