Ουγγαρία: Απαγόρευση με νόμο της τεκνοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια

15/12/2020
από

Το κοινοβούλιο της Ουγγαρίας, όπου το κυβερνών εθνικιστικό κόμμα Fidesz του πρωθυπουργού Viktor Orban έχει πλειοψηφία δύο τρίτων, ψήφισε την Τρίτη νόμο που αποκλείει τα ομόφυλα ζευγάρια να τεκνοθετούν παιδιά.

Η νομοθεσία, που προτείνεται από την κυβέρνηση του Orban, αναφέρει ότι μόνο τα παντρεμένα ζευγάρια μπορούν να τεκνοθετήσουν παιδιά και μεμονομένα άτομα μπορούν να τεκνοθετήσουν μόνο με ειδική άδεια από τον υπουργό οικογενειακών υποθέσεων. Η Ουγγαρία δεν επιτρέπει τον γάμο μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών.

Το Κοινοβούλιο τροποποίησε, επίσης, το σύνταγμα, με δώδεκα νέους κανόνες που περιλαμβάνουν έναν νέο ορισμό για την οικογένεια, ως ένωση ενός πατέρα που είναι άντρας και μιας μητέρας που είναι γυναίκα, επαναπροσδιορίζοντας τη ρήτρα για τον αποκλεισμό εναλλακτικών οικογενειακών τύπων.

Παρόλο που υπάρχουν εξαιρέσεις, όταν τα μεμονομένα άτομα ή τα μέλη οικογένειας μπορούν να τεκνοθετήσουν παιδιά, «ο κύριος κανόνας είναι ότι μόνο τα παντρεμένα ζευγάρια μπορούν να τεκνοθετήσουν ένα παιδί, δηλαδή ένας άνδρας και μια γυναίκα που είναι παντρεμένοι» , έγραψε η υπουργός Δικαιοσύνης Judit Varga στο νόμο.

Η τεκνοθέτηση από ομόφυλα και λεσβιακά ζευγάρια ήταν δυνατή μέχρι τώρα εάν το ένα άτομο στη σχέση υπέβαλε αίτηση ως μεμονωμένο άτομο.

Η υπουργός οικογενειακών υποθέσεων, Katalin Novak, είναι συντηρητική, που προωθεί το παραδοσιακό οικογενειακό μοντέλο.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!