Ο αθλητής Hig Roberts έκανε coming out: «Είμαι γκέι. Είμαι έτοιμος να είμαι ευτυχισμένος»

14/12/2020
από
Hig Roberts, σκι, coming out, γκέι

Ο πρωταθλητής σκι Hig Roberts έκανε coming out ως γκέι, αποκαλύπτοντας ότι η απόκρυψη της ταυτότητάς του εμπόδισε την απόδοσή του στις κορυφαίες βαθμίδες του σκι των Άλπεων.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Hig Roberts (@higroberts)

Με το coming out του, ο Roberts έγινε ο πρώτος σκιέρ των Άλπεων υψηλού επιπέδου στις Ηνωμένες Πολιτείες, που δηλώνει ανοιχτά ότι είναι ομοφυλόφιλος.

Αλλά, ήταν ένα μακρύ ταξίδι για την αυτο-αποδοχή για τον Roberts. Αρχικά άρχισε να συνειδητοποιεί ότι μπορεί να είναι γκέι, όταν ήταν μόλις 12 ετών, αλλά έθαψε αυτά τα συναισθήματα βαθιά, επειδή δεν μπορούσε να συμφιλιώσει την ιδέα να είναι γκέι με το να είναι επαγγελματίας σκιέρ.

Ο 29χρονος πρόσφατα αποσύρθηκε από το επαγγελματικό σκι των Άλπεων και μετακόμισε στη Νορβηγία για να ακολουθήσει καριέρα στα οικονομικά, αλλά ήθελε να κάνει δημόσια coming out για να βοηθήσει νέους αθλητές, που αναρωτιούνται αν υπάρχει θέση για αυτούς στα υψηλότερα κλιμάκια του σκι.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Hig Roberts (@higroberts)

«Το να μην είμαι σε θέση να είμαι -και να μην είμαι- ανοιχτά ομοφυλόφιλος ως επαγγελματίας αθλητής, εμπόδιζε πραγματικά την απόδοσή μου» , δήλωσε ο Roberts στους The New York Times.

«Απλά, ξύπνησα ένα πρωί και είπα: «Αρκετά, ως εδώ»

“Λατρεύω αυτό το άθλημα περισσότερο από οτιδήποτε άλλο – είμαι τόσο τυχερός και προνομιούχος να το κάνω αυτό – αλλά δεν μπορώ να συνεχίσω ούτε μία μέρα χωρίς να προσπαθήσω να πετύχω το άτομο που έπρεπε να είμαι. Νομίζω ότι για όλους μας, ένας από αυτούς τους βασικούς στόχους πρέπει να είναι η ευτυχία και η αυθεντικότητα.”

Ο πρωταθλητής σκι, ο οποίος έχει κερδίσει δύο εθνικούς τίτλους καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας του, είπε ότι δυσκολεύτηκε να κάνει coming out στο υπερ-αρρενωπό περιβάλλον του ελίτ αθλητισμού.

Ο Hig Roberts είπε ότι το womanising ήταν σχεδόν ενθαρρυντικό στο πίστα σκι του Παγκοσμίου Κυπέλλου, στο οποίο αγωνίστηκε μεταξύ 2015 και 2019 – και αυτή η κουλτούρα το έκανε ακόμα πιο δύσκολο να κάνει coming out.

Αντ’ αυτού, πέρασε μεγάλο μέρος του χρόνου του στην πίστα του σκι, μόνος σε δωμάτια ξενοδοχείων, όπου ταξίδευε για αγώνες.

«Υπάρχει αυτή η ιδέα ότι ως επαγγελματίας σκιέρ στην Ευρώπη, συγκεντρώνεις την προσοχή των γυναικών, και είσαι στο επίκεντρο της προσοχής» , είπε.

Το 2017, ο Roberts κέρδισε τον πρώτο του εθνικό τίτλο – αλλά δεν ήταν η χαρούμενη στιγμή που θα έπρεπε να ήταν. Ο αδερφός του Murphy είχε πεθάνει το προηγούμενο έτος, αφού υπέστη διαβητική κρίση, ενώ ήταν σε πεζοπορία και αυτό το γεγονός, μαζί με το βάρος της απόκρυψης της σεξουαλικότητάς του άρχισε να διαβρώνει την ψυχική υγεία του Roberts.

Άρχισε να αναρωτιέται αν ανήκε στο επαγγελματικό σκι ως ομοφυλόφιλος. Το 2019, ανακοίνωσε ότι έφτασε στο τέλος της επαγγελματικής του καριέρας.

Ο Roberts πρόσθεσε: «Είμαι γκέι. Είναι μέρος μου και είμαι περήφανος γι’ αυτό και είμαι έτοιμος να είμαι ευτυχισμένος.»




Δες και αυτό!