Κουήρ μετανάστης βουλευτής είπε: «Να είσαι γκέι, να διαπράττεις έγκλημα»

10/12/2020
από
Ricardo Menéndez March, Νέα Ζηλανδία, κουήρ, μετανάστης
Ricardo Menéndez March

Ο βουλευτής της Νέας Ζηλανδίας Ricardo Menéndez March έδωσε την πρώτη του ομιλία στο κοινοβούλιο την Τετάρτη (9 Δεκεμβρίου), που αν είχε τίτλο, αυτός θα ήταν: «Να είσαι γκέι, να διαπράττεις έγκλημα.»

Φέτος, ο Ricardo Menéndez March έγινε μέλος του πιο κουήρ κοινοβουλίου στην ιστορία της Νέας Ζηλανδίας, με το 10% των μελών να αυτοπροσδιορίζονται ανοιχτά ως ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα.


Ο March είναι ένας κουήρ μεξικανός μετανάστης και πρώην ακτιβιστής κατά της φτώχειας. Ο March έκανε την παρθενική του ομιλία στο κοινοβούλιο την Τετάρτη (9 Δεκεμβρίου), ως βουλευτής για το Πράσινο Κόμμα της Aotearoa στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Ξεκίνησε αναγνωρίζοντας όλα εκείνα τα άτομα, που αναγκάστηκαν να που ψέματα στις Αρχές Εργασίας και Εισοδήματος για να επιβιώσουν.

«Στην κουήρ κοινότητά μας υπάρχει ένα ρητό που μου αρέσει» , πρόσθεσε. «Πηγαίνει έτσι: «Γίνε γκέι, κάνε έγκλημα.»

«Για μένα σημαίνει να κάνουμε την υπέρβαση, να αναγνωρίζουμε ότι οι υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων έχουν δημιουργήσει κανόνες που ποινικοποιούν την επιβίωσή μας και την ύπαρξή μας.» 

Ο Menéndez March δήλωσε ότι «για πολλές κοινότητες μεταναστριών/ών, η εύρεση νόμιμων τρόπων για να παραμείνουν συνδεδεμένες/οι με τις νέες τους πατρίδες είναι έγκλημα που οδηγεί σε υπερβάσεις.»

«Για τους μοναδικούς φροντιστές, αυτό σημαίνει ότι θα πουν ψέματα στις Αρχές Εργασίας και Εισοδήματος σχετικά με την κατάσταση της σχέσης τους, ώστε να έχουν αρκετό εισόδημα για να ταΐσουν τα παιδιά τους» , συνέχισε.

“Οι κανόνες απλά δε δημιουργήθηκαν για εμάς. Κατασκευάστηκαν για να υποστηρίξουν ένα σύστημα, όπου οι λίγοι πλούσιοι συνεχίζουν να πλουτίζονται, εις βάρος του πλανήτη μας, και αυτό το κοινοβούλιο το επιτρέπει.”

“Όταν η ικανότητά σου να είσαι αυτός που είσαι – και επομένως η επιβίωσή σου – ποινικοποιείται, είναι μια πράξη αγάπης το να παραβιάσεις τους κανόνες, για να επιτρέψεις σε άλλους να επιζήσουν.” 

Ο Ricardo Menéndez March είναι έτοιμος να κάνει τις δυσάρεστες συνομιλίες, δεδομένου ότι δέχτηκε τεράστια ρατσιστική και ομοφοβική κακοποίηση, όταν ορκίστηκε φέτος, καθώς έδειξε ορατή δυσφορία, που ορκίστηκε στη βασίλισσα Ελισάβετ Β’ και έκανε ένα αστείο γι’ αυτό στο διαδίκτυο.

Αλλά είπε ότι: “Αυτό ουσιαστικά δείχνει την πραγματικότητα, του να είσαι αμετανόητα μετανάστης και αμετανόητα κουήρ.” 

«Κάθε φορά που εκφράζουμε αυτές τις απόψεις, ενώ δε μετανιώνουμε για το ποιες/οι/@ είμαστε, θα έχουμε αυτήν την αντίδραση. Άνθρωποι, όπως ο [πρώην πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας] John Key, μπορεί να έχει μια συνομιλία για το ότι είναι δημοκρατικός και να αντιμετωπίζεται ως μια δίκαιη πολιτική συνομιλία, που μπορούμε να κάνουμε.”

Για αυτόν,ωστόσο, πρόσθεσε ότι, «αυξάνεται ένα επίπεδο δυσφορίας γύρω από την αποικιακή φύση του κοινοβουλίου. Ξέρω ότι δεν είμαι ο πρώτος βουλευτής που το κάνει αυτό.» 

https://avmag.gr/132139/to-pio-poikilomorfo-ypoyrgiko-symvoylio-einai-tis-neas-zilandias/




Δες και αυτό!