Ο θρύλος του WWE, Pat Patterson, ο οποίος έγινε «ο πρώτος ανοιχτά γκέι σούπερ σταρ» πάλης, μετά από 50 χρόνια απόκρυψης της αλήθειας του, πέθανε σε ηλικία 79 ετών.

Επιβεβαιώθηκε από το WWE την Τετάρτη (2 Δεκεμβρίου), ότι ο Patterson είχε πεθάνει μετά από μάχη που έδωσε με τον καρκίνο.

Pat Patterson

«Στα 25-χρόνια του στο WWE, ο Patterson ήταν συνώνυμος με τη δημιουργία ιστορίας» , ανέφερε μια δήλωση.

«Από τον διηπειρωτικό τίτλο μέχρι το Royal Rumble Match και πέρα από αυτό, το όνομά του θα είναι για πάντα σεβαστό από την ιστορία του WWE.»

“Το WWE εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια και τα φιλικά πρόσωπα του Patterson.”

Ο Patterson έγινε το πρώτο άτομο που κατείχε τον τίτλο Intercontinental Champion το 1979 και είναι μέλος του WWE Hall of Fame.

Η ιστορία του Patterson

Pat Patterson
Pat Patterson

Ο Pierre Clermont ξεκίνησε την πάλη τη δεκαετία του 1960. Στην 50χρονη καριέρα του, έγινε έξι φορές πρωταθλητής των Ηνωμένων Πολιτειών προτού ενταχθεί στο τότε WWWF.

Εμφανίστηκε στο Μόντρεαλ του Καναδά το 1958 ως “Pretty Boy” Pat Patterson, φορώντας περούκα, κόκκινο κραγιόν και γυαλιά ηλίου. Μόλις το 2014 έκανε coming out ως γκέι, μετά από πάνω από 50 χρόνια που είχε ζήσει στην ντουλάπα.


Ο Pat Patterson έκανε coming out ως γκέι όταν έχασε τον επί 40 χρόνια σύντροφό του

Louie Dondero, Pat Patterson
Louie Dondero, Pat Patterson

Εμφανιζόμενος στο WWE reality show Legends ’House, ο Patterson μίλησε για τη σεξουαλικότητά του και για το ότι έχασε το σύντροφό του, Louie Dondero, με τον οποίο ήταν μαζί για 40 χρόνια, πριν ο Dondero πέθανε από καρδιακή προσβολή το 1998.

«Από όπου προέρχομαι, δεν είχα τίποτα. Καμία οικογένεια, καθόλου χρήματα και κατέληξα να δουλεύω με τον Vince [McMahon, CEO WWE]… για μένα, αυτό ήταν το μεγαλύτερο επίτευγμα της ζωής μου» , είπε.

«Αλλά υπάρχουν περισσότερα από αυτό. Καθισμένος εδώ απόψε, θα πω κάτι που δε θα ήθελα ποτέ να πω.

Για μια φορά στη ζωή μου θα είμαι εγώ.

Επέζησα από όλα αυτά ως γκέι.

«Έζησα με αυτό για 50 χρόνια. Είχα έναν σύντροφο μαζί μου για 40 χρόνια και τον έχασα, επειδή έπαθε καρδιακή προσβολή, και κατέληξα μόνος μου. Αλλά, επέζησα. Είναι σκληρό παιδιά, ήταν δύσκολο.

«Έδωσα τη ζωή μου στην επιχείρηση, δε λυπάμαι τίποτα, και για το υπόλοιπο της ζωής μου θέλω να είμαι ευτυχισμένος.»


Τα αστέρια του WWE αποτίουν φόρο τιμής στον Pat Patterson

Pat Patterson

Ο Triple H είπε:

«Καμία λέξη δεν μπορεί να περιγράψει αυτό που μας έδωσε. Το σώμα του ως παρουσία στο ρινγκ, το μυαλό του ως αφηγητής, και το πνεύμα του ως αγαπημένο μέλος της μεγάλης μας οικογένειας WWE. Θα μας λείψει για τόσους πολλούς λόγους… δεν υπάρχει ποτέ αντίο, τα λέμε στο τέλος της διαδρομής. Σ’ αγαπώ, Pat. “

Η Stephanie McMahon έγραψε:

«Είμαι βαθιά ευγνώμων που μεγάλωσα με τον WWE Hall of Famer, τον πρώτο διηπειρωτικό πρωταθλητή, τον πατέρα του #RoyalRumble και τον πρώτο ανοιχτά γκέι παλαιστή της γενιάς του. Σε ευχαριστώ που με δίδαξες πώς να μην τα παίρνω όλα τόσο σοβαρά.”