Μία ανώνυμη καταγγελία δημοσιοποιήθηκε από τη σελίδα Queer Corfu στο Facebook για ομοφοβική επίθεση και ληστεία στο δασάκι του Αγίου Φίλιππα στη Νίκαια, την Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2020.

Αναφέρονται τα εξής:

Προειδοποίηση περιεχομένου: βία, ομοφοβία
Από ανώνυμο μήνυμα

“Την Κυριακή που μας πέρασε είχαμε βγει για βόλτα για περπάτημα με τον σύντροφό μου στην περιοχή του δασιλείου του Άγιου Φίλιππου στη Νίκαια. Γενικά δε μας αρέσει να μας βλέπει κόσμος να φιλιώμαστε ή να κρατιόμαστε χέρι χέρι, ανεξαρτήτου αν είναι στρέιτ, μπάι ή γκέι, οπότε δεν “προκαλούμε”. Όπως είχαμε κάτσει σε ένα παγκάκι εντελώς απομονωμένοι και ήμασταν λίγο πιο τρυφεροί ο ένας με τον άλλο, εμφανίστηκαν δύο ομοφοβικοί τύποι, με φουλφέις, γυαλιά και κουκούλες που μας είχαν δει.

Μας έβρισαν και μας είπαν ότι στην περιοχή περνάνε και παιδιά και μας είπε να του δώσουμε ότι είχαμε πάνω μας, ενώ ο ένας είχε το χέρι του στην τσέπη θέλοντας να μας δείξει ότι έχει μαχαίρι που δεν εμφάνισε ποτέ. Αφού αντισταθήκαμε, μου έριξε γροθιά στο μάτι και έκλεψαν το κινητό του συντρόφου μου. Εγώ είμαι με πρησμένο και μαυρισμένο μάτι και με πολλαπλά κατάγματα στη μύτη, ενώ ευτυχώς ο σύντροφός μου δεν έπαθε τίποτα σοβαρό.
Καλό είναι να αποφεύγουμε την περιοχή για να μη συμβεί σε κανέναν άλλο αυτό που συνέβη σε εμάς. Η επίθεση ήταν ρατσιστική, αλλά στόχο είχε και την κλοπή.”