Σε αναστολή αστυνομικός που περιέγραψε ως «γκέι» έναν διαδηλωτή

02/12/2020
από
αστυνομικός, γκέι, εκπαίδευση

Σε έναν αστυνομικό δόθηκε αναστολή 10 ημερών, επειδή χαρακτήρισε έναν διαδηλωτή ως «γκέι» λόγω των «θηλυπρεπών» ρούχων που φορούσε.

Ο αξιωματικός από το Ώστιν του Τέξας, Ryan Seweryn, ακούγεται στο βίντεο της κάμερας που φοράει, να περιγράφει έναν άνδρα στους συναδέλφους του ως «αυτός ο γκέι τύπος, με το κοντό σορτς και το μαύρο πουκάμισο.» 

Μια εσωτερική έρευνα διαπίστωσε ότι χρησιμοποίησε επιβλαβές στερεότυπο για να αναφερθεί στον πολίτη, παραβιάζοντας την πολιτική «ευθύνης προς την κοινότητα» του τμήματος. Σημείωσε, επίσης, ότι αυτή η αναστολή είναι η δεύτερη από τον Σεπτέμβριο.

«Αν υπήρχε ένα αρρενωπό άτομο με θηλυπρεπή ενδυμασία, θα περιέγραφα αυτό το άτομο ως γκέι… για να το ταυτοποιήσουν οι συνάδελφοί μου» , είπε ο Seweryn, όταν ρωτήθηκε από το προσωπικό εσωτερικών υποθέσεων.

Ισχυρίστηκε ότι δεν υποθέτει τον σεξουαλικό προσανατολισμό ενός ατόμου με βάση τον τρόπο που ντύνεται και περιέγραψε μόνο το άτομο με αυτόν τον τρόπο, επειδή «τα ρούχα του ατόμου ήταν σύμφωνα με τα είδη ένδυσης, που πίστευε ότι φορούσαν οι άνθρωποι στις παρελάσεις του Gay Pride.»

Ήταν «περιγραφή του ρουχισμού του ατόμου, όχι φυσική περιγραφή του ίδιου του ατόμου» επέμεινε.

Παρά την ένθερμη υπεράσπισή του για τις ενέργειές του, ομολόγησε ότι δε θα αισθανόταν άνετα να χρησιμοποιεί αυτό το είδος περιγραφής στον ασύρματο.

Ο ερευνητής ρώτησε εάν η εκπαιδευτική ακαδημία του APD διδάσκει το σώμα να χρησιμοποιεί τον όρο «γκέι» ως περιγραφικό χαρακτηριστικό, στον οποίο ο αξιωματικός παραδέχθηκε ότι δεν χρησιμοποιείται. Κι όταν ρωτήθηκε αν είχε χρησιμοποιήσει ποτέ τον όρο “στρέιτ τύπος” για να περιγράψει ένα άτομο, ο Seweryn αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι δεν είχε κάνει ποτέ.

Αλλά, φάνηκε να μη λυπάται για τη συμπεριφορά του:

«Παρά το μη επαγγελματικό και ακατάλληλο σχόλιό του, ο αξιωματικός Seweryn ολοκλήρωσε τη συνέντευξη εσωτερικών υποθέσεων δηλώνοντας ότι δεν ένιωθε ότι παραβίασε τις γενικές εντολές του APD.» 

Ο αξιωματικός θα εκτίσει την αναστολή του 10 ημερών έως τις 5 Δεκεμβρίου. Ακολουθεί την προηγούμενη αναστολή του, πάλι 10 ημερών, τον Σεπτέμβριο, σχετικά με ένα «ακατάλληλο και ασεβές» meme που απεικονίζει έναν από τους συναδέλφους του, ο οποίο έστειλε σε δύο άλλους αξιωματικούς.

https://avmag.gr/114968/fakelos-quot-astynomiki-via-quot-ayti-i-via-den-einai-san-tis-alles/




Δες και αυτό!