Πέντε απ’ τις πιο διάσημες ΛΟΑΤΚ+ γειτονιές του κόσμου

02/12/2020
από

Αν και τα ΛΟΑΤΚ+ άτομα αισθάνονται πιο ελεύθερα στις μέρες μας, οι διάσημες ΛΟΑΤΚ+ γειτονιές εξακολουθούν να προσελκύουν πολλά άτομα τουριστικά.

Μια ΛΟΑΤΚ+ γειτονιά (γνωστή κι ως gayborhood) είναι ένας όρος που έγινε γνωστός σχεδόν πριν από έναν αιώνα. Τα κουήρ άτομα ένιωσαν την ανάγκη να μείνουν μακριά απ’ τον κίνδυνο και την προκατάληψη. Ως εκ τούτου, άρχισαν να εμφανίζονται τέτοιες περιοχές μέσα στις πόλεις, για να αντισταθμίσουν την ομοφοβική πραγματικότητα του δυτικού πολιτισμού της εποχής.

Δείτε παρακάτω πέντε από τις πιο διάσημες ΛΟΑΤΚ γειτονιές του κόσμου.

Η.Π.Α. – West Village, Νέα Υόρκη

Η Νέα Υόρκη είναι ένα εξαιρετικό κέντρο, όσον αφορά την  ΛΟΑΤΚ+ ιστορία. Κατά συνέπεια, είναι δύσκολο να ονομαστεί μία και μόνο γειτονιά της ως η «καλύτερη ΛΟΑΤΚ γειτονιά.» Περιοχές όπως το Park Slope, το Soho και το Hells Kitchen έχουν μεγάλες ΛΟΑΤΚ+ κοινότητες. Ωστόσο, η ιστορία ολόκληρου του πλανήτη σε ότι αφορά τα «γκέι» και τα ΛΟΑΤΚ+ άτομα εν γένει, είναι πιθανότατα συνδεδεμένη με το West Village.

Εκεί, βρίσκεται ο τόπος της εξέγερσης που διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο για τα ΛΟΑΤΚ+ άτομα σ’ όλο τον κόσμο: το Stonewall Inn. Είναι ένα μέρος κυριολεκτικά γεμάτο από κουήρ ιστορία.


Ισπανία – Chueca, Μαδρίτη

Η Ισπανία είναι η χώρα που βρίσκεται μεταξύ των πιο φιλικών προς τους ΛΟΑΤΚ+ ανθρώπους όλου του πλανήτη. Μία απ’ τις πιο γνωστές περιοχές είναι η Chueca, μία γειτονιά στην πρωτεύουσα της Μαδρίτης.

Θα το αντιληφθείτε όταν φτάσατε εκεί, καθώς θα αντικρίσετε παντού σημαίες υπερηφάνειας να κρέμονται στα μπαλκόνια. Επιπλέον, θα νιώσετε κατευθείαν τη θετική ενέργεια που εκπέμπει η συγκεκριμένη περιοχή. Αυτό το μέρος είναι γεμάτο από νυχτερινή ζωή και φιλικότητα.


Μεξικό – Zona Rosa, Mexico City

Η ΛΟΑΤΚ γειτονιά της Zona Rosa, που βρίσκεται στο κέντρο της Πόλης του Μεξικού, είναι ένας «bohemian παράδεισος». Η περιοχή είναι γνωστή και χαίρει εκτίμησης απ’ τους ντόπιους. Ακόμα, είναι δημοφιλής σε τουρίστριες/ες, λόγω της έντονης νυχτερινής ζωής και της καλλιτεχνικής σκηνής που υπάρχει εκεί.

Το κερασάκι στην τούρτα είναι η κορεατική κοινότητα, η οποία έχει το κέντρο της σ’ αυτήν τη φιλική προς τα ΛΟΑΤΚ+ άτομα γειτονιά. Η δοκιμή μερικών απ’ τα παραδοσιακά πιάτα της κουζίνας τους είναι απαραίτητη για όσαεπισκέπτονται την περιοχή.


Ιταλία – Via San Giovanni in Laterano, Ρώμη

Στην πραγματικότητα, η πρωτεύουσα της Ιταλίας είναι ένα μέρος, όπου δε θα βρείτε σημαίες υπερηφάνειας κρεμασμένες έξω στους δρόμους. Οι Ιταλοί είναι κάπως συντηρητικοί όσον αφορά το συγκεκριμένο κομμάτι, κάτι που μπορεί να είναι σοκαριστικό, λαμβάνοντας υπόψη το πόσο φιλικά και επικοινωνιακά φέρονται είναι με τις/τους τουρίστριες/ες.

Ωστόσο, ο κεντρικός «ΛΟΑΤΚ+ δρόμος» της Ιταλίας βρίσκεται στην καρδιά της Ρώμης, ακριβώς κάτω απ’ τη σκιά του Κολοσσαίου. Ένας δρόμος που ονομάζεται via San Giovanni in Laterano έχει πολλά να προσφέρει. Δεκάδες ΛΟΑΤΚ+ καφέ και μπαρ, το ένα δίπλα στο άλλο.

Η ΛΟΑΤΚ+ «ζωή» μεταφέρεται σ’ ένα άλλο μέρος, όταν έρχεται το καλοκαίρι. Αυτό είναι το  «Gay Village». Για να έχετε μία πλήρη εικόνα, θα πρέπει να επισκεφθείτε τη Ρώμη κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.


Ηνωμένο Βασίλειο – Soho, Λονδίνο

Όταν ένα άτομο σκέφτεται ΛΟΑΤΚ+ κοινότητες στο Ηνωμένο Βασίλειο, τα μέρη που μπορεί να του έρχονται στο μυαλό του είναι πιθανότατα το Μπράιτον, το Μάντσεστερ ή και τα δύο. Ωστόσο, κανείς δεν πρέπει ποτέ να παραλείψει τη ΛΟΑΤΚ+ γειτονιά που συνδέεται με την ιστορία: το Soho στο Λονδίνο.

Αυτή η περιοχή του Λονδίνου είναι γεμάτη από ντόπια άτομα, αλλά και τουρίστριες/ες, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, λόγω διάφορων παραγόντων, όπως είναι η πλατεία Τραφάλγκαρ που βρίσκεται πολύ κοντά. Πολλά «νέα» μέλη τοπικών ΛΟΑΤΚ+ κοινοτήτων προτιμούν να επισκέπτονται κάποιες άλλες περιοχές της πόλης, αλλά το Soho θα παραμείνει, πιθανότατα, το κύριο μέρος της τοπικής κουήρ ζωής για πάντα.




Δες και αυτό!