Μία ακόμη Μαύρη Τρανς δολοφονήθηκε στις ΗΠΑ | Η Chae’Meshia Simms

01/12/2020
από
Chae’Meshia Simms

Η Chae’Meshia Simms, μια Μαύρη τρανς γυναίκα, δολοφονήθηκε στο Ρίτσμοντ, την περασμένη εβδομάδα, και έγινε η 39η τρανς Αμερικανίδα, που πεθαίνει από βία τη φετινή πιο θανατηφόρα -καταγεγραμμένη- χρονιά για αυτόν τον πληθυσμό.

Το σώμα της Simms βρέθηκε σε ένα αυτοκίνητο που είχε συντριβεί σε ένα γκαράζ στις 23 Νοεμβρίου, αναφέρει η Richmond Times-Dispatch. Η Chae’Meshia Simms είχε υποστεί έναν και μοναδικό πυροβολισμό και ήταν το μόνο άτομο στο αυτοκίνητο. Αναγνωρίστηκε την Πέμπτη, ενώ αναμένεται η αναφορά του ιατροδικαστή της Βιρτζίνια για να καθοριστεί η ακριβής αιτία του θανάτου της.

Την 30χρονη Simms, η οποία άκουγε και στο ψευδώνυμο “ChaeChae” θυμήθηκαν και τίμησαν με την αγάπη τους άνθρωποι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και η Εκστρατεία για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Τα φιλικά της πρόσωπα και η οικογένειά της τη χαρακτήρισαν «καλή», «ευγενική» και με «φροντίδα» για τα άλλα άτομα, σε μία αγρυπνία με κεριά, που πραγματοποίησαν στη μνήμη της την Παρασκευή.

«Ποτέ δε θα σταματήσουμε να ψάχνουμε» για τον δράστη που προκάλεσε τον θάνατο της Simms, είπε ο πατέρας της, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Ρίτσμοντ WTVR. Προέτρεψε, μάλιστα, αυτό το άτομο να «παραδοθεί.» Η απώλεια της κόρης του είναι «εξαιρετικά θλιβερή» , πρόσθεσε.

Στην αγρυπνία, η τρανς ακτιβίστρια Zakia McKensey σημείωσε: «Ως τρανς γυναίκα με χρώμα δέρματος διαφορετικό του λευκού, γνωρίζω πολύ καλά πώς επηρεαζόμαστε και πώς περιθωριοποιούμαστε δυσανάλογα.

Πότε θα σταματήσω να βλέπω ροές ειδήσεων, ή ιστορίες για τρανς γυναίκες που δολοφονούνται βάναυσα;”

Η Tori Cooper, διευθύντρια κοινότητας του HRC, για την Πρωτοβουλία Transgender Justice, δημοσίευσε αυτήν τη δήλωση:

«Είμαστε σε πένθος για τη Chae’Meshia, μαζί με τα φιλικά της πρόσωπα και την οικογένειά της. Παρόλο που δεν ήξερα προσωπικά την Chae’Meshia, ήταν από την πατρίδα μου και ο θάνατός της επηρεάζει παντού την gender-nonconforming κοινότητα. Συνεχίζουμε να βλέπουμε ένα καταστροφικό ποσοστό βίας εναντίον των τρανς και των gender-nonconforming ατόμων στις Ηνωμένες Πολιτείες, ειδικά εναντίον των μαύρων και μελαμψών τρανς γυναικών, και πρέπει να σταματήσει. Χρειάζεται όλες/οι/@ μας να μιλήσουμε και να αναλάβουμε δράση για τον τερματισμό αυτής της βίας.” 

Chae’Meshia Simms

«Η Chae’Meshia έπρεπε να είναι εδώ. Δεν άξιζε να πεθάνει. Τελεία. Και παύλα» , πρόσθεσε ο David J. Johns, εκτελεστικός διευθυντής του National Black Justice Coalition, σε δελτίο τύπου:

«Δε θέλω πλέον να μιλήσω για την ανθεκτικότητα μιας κοινότητας – των Μαύρων τρανς γυναικών, που υπάρχουν σε έναν κόσμο, που συνεχίζει να τους υπενθυμίζει ότι δεν είναι ασφαλείς και τις αντιμετωπίζει σαν η φυσική τους ύπαρξη να αποτελεί απειλή, που μπορεί να προκαλέσει αδικαιολόγητη και άδικη βία. Αυτό που θέλω είναι να τελειώσει η βία που αντιμετωπίζουν οι Μαύρες γυναίκες. Δεν υπάρχει καμία εξήγηση για τη συνεχιζόμενη βία που αντιμετωπίζουν οι Μαύρες τρανς γυναίκες και οι θηλυκότητες, μέλη της κοινότητάς μας, ειδικά κατά τη διάρκεια ενός παγκόσμιου κινήματος για την αξία της ζωής των Μαύρων ανθρώπων.”

Το HRC έχει, επίσης, ενημερωθεί και για μια άλλη Μαύρη τρανς γυναίκα, τη Skylar Heath, που πέθανε πρόσφατα και ερευνάται αν ο θάνατός της ήταν ανθρωποκτονία. Η Heath, 20 ετών, πέθανε στις 4 Νοεμβρίου στη συνοικία Liberty City του Μαϊάμι και τα φιλικά της πρόσωπα λένε ότι την πυροβόλησαν.

Εάν ο θάνατός της επιβεβαιωθεί ως ανθρωποκτονία, αυτό θα σήμαινε ότι τουλάχιστον 40 τρανς άτομα έχουν πεθάνει από βία στις ΗΠΑ φέτος, οι περισσότερες από τις οποίες είναι Μαύρη ή Λατίνες γυναίκες. Το πραγματικό σύνολο είναι πιθανώς πολύ μεγαλύτερο, δεδομένου ότι τόσα πολλά θύματα έχουν υποστεί κακομεταχείριση από την αστυνομία και τα μέσα ενημέρωσης, ή οι θάνατοι τους δεν αναφέρονται καθόλου.

https://avmag.gr/132917/mesa-se-enan-chrono-chathikan-viaia-350-zoes-trans-anthropon/




Δες και αυτό!