«Δε θα σταματήσω μέχρι να δικαιωθώ»: Η ιστορία μιας τρανς γυναίκας που διεκδικεί το παιδί της

0
1261

Στην εκπομπή «Πάμε Δανάη!» μίλησε η Βανέσσα, μια τρανς γυναίκα που διεκδικεί το αυτονόητο. Την επιμέλεια του παιδιού της.

«Έχω να τη δω τρία χρόνια», λέει αναφερόμενη στην κόρη της, στην οποία είχε μιλήσει ανοιχτά για την ταυτότητά της.

Αυτή τη στιγμή η Βανέσσα δίνει αγώνα προκειμένου να μπορέσει μια μέρα να ξαναδεί το παιδί της, αφού η νομοθεσία στην Ελλάδα εξαφανίζει στην ουσία τα δικαιώματά της πάνω στο παιδί.  «Δε θα σταματήσω μέχρι να δικαιωθώ», τονίζει στη συνέντευξη.

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο vth@avmag.gr. Cu!