Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Σχεδόν σε όλες τις εφηβικές (made in USA) ταινίες, υπάρχει ένας (συνήθως) πιτσιρικάς που πηγαίνει πίσω από τα αγόρια και τραβά το εσώρουχό τους τόσο πολύ, που μερικές φορές φτάνει μέχρι και την πλάτη. Η πράξη αυτή (που της λες και bullying) στη αμερικανική αργκό ονομάζεται wedgie.

Αυτή ακριβώς η πράξη αποτελεί πηγή έμπνευσης για τον Benjamin Fredrickson, έναν καλλιτέχνη από τις ΗΠΑ. Πρόσφατα ο ίδιος κυκλοφόρησε ένα zine με δικές τους φωτογραφίες ανδρών με “τραβηγμένα” εσώρουχα.

“Αυτό το πρότζεκτ ξεκίνησε καθώς ετοίμαζα μια άλλα συλλογή τον περασμένο Δεκέμβριο”, δήλωσε ο ίδιος στo ΟUT. “Πάντα έβρισκα το ανδρικό σώμα αρκετά ελκυστικό και συγκεκριμένα τα αντρικά οπίσθια”.

“Σχετικά πρόσφατα φωτογράφιζα ένα μοντέλο και κάποια στιγμή το ύφασμα μπλέχτηκε στα οπίσθιά του. Το όλο σκηνικό μου προκάλεσε μια ερωτική διάθεση. Αποφάσισα να ξεκινήσω μια σειρά από τέτοιες φωτογραφίες”.

Για τον Fredrickson, όπως και για αρκετό κόσμο, τα “wedgies” αποτελούν ένα είδος φετίχ. “Κάποια φετίχ είναι αρκετά δύσκολα λόγω χρημάτων, όπως το αγοράζεις latex ρούχα κλπ. Τα wedgies είναι προσβάσιμα σχεδόν σε όλους”, αναφέρει χαρακτηριστικά.

“Διαπίστωσα ότι η παγκόσμια wedgie κοινότητα είναι αρκετά μεγάλη και διαφορετική και έχει μεγάλη παρουσία σε πλατφόρμες κοινωνικών μέσων. Υπάρχουν προσωπικές σελίδες που είναι διαθέσιμες. Αρκετές όμως κλείνουν λόγω λογοκρισίας. Έχω συνομιλήσει με άτομα που έχουν μπλοκαριστεί, παρόλο που το wedgie δεν είναι πορνογραφικό”.

Το πρότζεκτ αυτό έγινε η αφορμή για το Fredrickson να κυκλοφορήσει το πρώτο του zine. “Κατέληξα σε 50 λήψεις σε μια συλλεκτική έκδοση”. 

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.