Οι queer γυναίκες κυριαρχούν στις υποψηφιότητες των φετινών Grammy, με τις Phoebe Bridgers, Brandy Clark, Lady Gaga, Brandi Carlile και Brittany Howard να διεκδικούν πολλά βραβεία.

Η ανοιχτά λεσβία Brittany Howard κέρδισε πέντε υποψηφιότητες για το σόλο έργο της, συμπεριλαμβανομένης κι αυτής για το βραβείο Best Rock Performance και το Best Rock Song για το Stay High. Η Howard είναι επίσης υποψηφιότητα στην κατηγορία Best R&B Performance για το Goat Head και το Best American Roots Performance για το Short and Sweet.

Η -bisexual- Bridgers έχει τέσσερις υποψηφιότητες στις κατηγορίες Best New Artist, Best Rock Performance, Best Rock Song για το “Kyoto” και Best Alternative Album για το Punisher.

Η Clark είναι υποψήφια στις κατηγορίες Best Country Solo Performance και Best Country Album, για το τραγούδι της “Who You Thought I Was” και το άλμπουμ Your Life is a Record. Αν κερδίσει και τις δύο κατηγορίες θα είναι η γίνει η πρώτη ανοιχτά λεσβία καλλιτέχνιδα που θα το έχει καταφέρει.

Το group The Highwomen της Brandi Carlile είναι επίσης υποψήφιο για το Best Country Song για το τραγούδι τους “Crowded Table”. Η Carlile ήταν επίσης υποψήφια για το τραγούδι της “Carried Me With You” από την ταινία Onward για το βραβείο Best Song Written for Visual Media.

Το Chromatica της Lady Gaga έχει μόνο δύο υποψηφιότητες, μία για το Best Pop Vocal Album και μία για το Best Pop Duo / Group Performance για το “Rain on Me” με την Ariana Grande.

Φέτος τα βραβεία ανήκουν πραγματικά στις γυναίκες, καθώς η Beyonce προηγείται με εννέα υποψηφιότητες. Οι Taylor Swift και Dua Lipa, μαζί με τον Roddy Ricch, έρχονται στη συνέχεια με έξι υποψηφιότητες. Να σημειωθεί ότι όλες οι υποψηφιότητες τόσο στο Best Rock Performance όσο και στο Best Country Album αφορούν σε γυναίκες.