Elton John: Μοιράζεται μια ιστορία για τις τελευταίες μέρες του Freddie Mercury

24/11/2020
από
31st October 1977: Singer songwriter Elton John (Reginald Dwight) with star of musicals Peter Straker, and Freddie Mercury (Frederick Bulsara, 1946 - 1991), singer with the group Queen. (Photo by Hulton Archive/Getty Images)

Σήμερα, (24 Νοεμβρίου) είναι η 29η επέτειος από τον θάνατο του τραγουδιστή των Queen, Freddie Mercury.

Ο Mercury πέθανε στις 24 Νοεμβρίου 1991, από επιπλοκές που σχετίζονταν με το AIDS σε ηλικία μόλις 45 ετών. Δεκαετίες μετά τον θάνατό του, μια σειρά από διασημότητες, αγαπημένα πρόσωπα και αφοσιωμένες/ους θαυμάστριες/στές έχουν διοργανώσει αφιερώματα στο όνομά του.

Ο Elton John, ένας από τους πιο στενούς φίλους του Mercury, μίλησε για τις τελευταίες μέρες του στο βιβλίο του «Love is the Cure: On Life, Loss, and the End of AIDS», το οποίο κυκλοφόρησε το 2013.

Σε μία συγκινητική τελευταία χειρονομία, ο Freddie Mercury έδωσε στον Elton John ένα χριστουγεννιάτικο δώρο μετά το θάνατό του.

Ο τραγουδιστής του “Candle in the Wind” είπε ότι “καταρρακώθηκε” όταν έμαθε ότι ο μουσικός του  “Don’t Stop Me Now” του αποκάλυψε ότι είχε AIDS. Ο Mercury διαγνώστηκε το 1987, αλλά το κράτησε μυστικό για όσο διάστημα μπορούσε, τόσο από τα άτομα στον πολύ κοντινό του κύκλο, όσο και από το κοινό του.

«Είδα τι είχε κάνει η ασθένεια σε πολλούς από τους άλλους φίλους μου» , εξήγησε στο βιβλίο.

«Ήξερα ακριβώς τι θα έκανε στον Freddie. Όπως κι εκείνος. Ήξερε ότι ο θάνατος, ο αγωνιώδης θάνατος, ερχόταν.»

Αλλά ο Mercury, που ήταν πάντα τολμηρός, ήταν αποφασισμένος να διατηρήσει το ηθικό του ψηλά συνεχίζοντας τα σόου, ακόμη και όταν η υγεία του είχε πληγεί, είπε ο John.

Πάντα «βαθιά γενναιόδωρος», λέει ο John για τον Mercury «έζησε πραγματικά για τους άλλους» ακόμη και μέχρι τις τελευταίες μέρες του.

Ακόμα και τα Χριστούγεννα μετά το θάνατο του Mercury, ο John άνοιξε την πόρτα όπου ένας φίλος του, του έφερνε ένα δώρο τυλιγμένο σε μια μαξιλαροθήκη από τον Mercury.

«Έτσι ήταν αυτός ο όμορφος άντρας, που πέθανε από το AIDS, και στις τελευταίες μέρες του, κατάφερε κάπως να μου βρει ένα υπέροχο χριστουγεννιάτικο δώρο» , έγραψε ο John.

Ήταν ένας πίνακας του Henry Scott Tuke – ενός Βρετανού ιμπρεσιονιστικού καλλιτέχνη, που ο John θαύμαζε πολύ και ήταν συλλέκτης του.

Στη μαξιλαροθήκη υπήρχε κι ένα σημείωμα που απευθυνόταν στη “Sharon” από τη “Melina”, τα drag queen ονόματα που είχαν δώσει οι δύο τους ο ένας στον άλλον πριν χρόνια.

«Αγαπητή Sharon, νόμιζα ότι θα το ήθελες αυτό. Με αγάπη, Melina» , έγραφε το σημείωμα. “Καλά Χριστούγεννα.”

«Ήμουν 44 ετών εκείνη την εποχή, και έκλαψα σαν παιδί» , θυμάται ο John.

https://avmag.gr/133251/freddie-mercury-i-teleytaia-toy-praxi-poy-allaxe-ton-kosmo-gia-ton-hiv/




Δες και αυτό!