Δείτε το ντοκιμαντέρ για το πρώτο Trans Pride στο Λονδίνο

20/11/2020
από
Trans Pride, ντοκιμαντέρ, Λονδίνο

Το Σεπτέμβριο του 2019 έγινε το πρώτο Trans Pride στο Λονδίνο. Αυτό το επιτυχημένο γεγονός πυροδότησε μια συζήτηση για το αν οι τρανς άνθρωποι χρειάζονται ένα ξεχωριστό event για να γιορτάσουν την ταυτότητά τους. Αυτό το ζήτημα, αλλά και πολλά ακόμη, είναι το θέμα του νέου αυτού ντοκιμαντέρ του ατόμου Vasco Oliveira, που ανέλαβε την πρωτοβουλία να σκηνοθετήσει, να δημιουργήσει, και να παράγει τη μοναδική ταινία, που αποτυπώνει αυτό το ιστορικό γεγονός.

Η ταινία είναι μη κερδοσκοπική και έχει δημιουργηθεί με μηδενικό προϋπολογισμό, για να αποτυπώσει, όχι μόνο την παρέλαση, αλλά και τον πυρήνα της υπερηφάνειας των τρανς και non-binary ανθρώπων και των συμμάχων τους, που αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους.

Μια γιορτή για τις ταυτότητές και επιτεύγματά τους μαζί στο Λονδίνο.

Το επτάλεπτο ντοκιμαντέρ περιλαμβάνει βίντεο τόσο της παρέλασης, όσο και του επίσημου after-party και περιλαμβάνει πολλές συνεντεύξεις με θαρραλέες/ους εκπροσώπους της κοινότητας. Όχι μόνο ΛΟΑΤΚΙ ατόμων, αλλά και περήφανων συμμάχων τους, που ήρθαν για να δείξουν την υποστήριξή τους στα τρανς φιλικά τους πρόσωπα εκείνη την ημέρα. Το ντοκιμαντέρ περιλαμβάνει, επίσης, πολλές ισχυρές ΛΟΑΤΚΙ γυναίκες, που στέκονται, και πάντα στέκονταν, μπροστά στον αγώνα για τα δικαιώματα των τρανς ατόμων.

Είναι μια εντυπωσιακή εμπειρία, που μας εκπαιδεύει σχετικά με τα θέματα της τρανς κοινότητας στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε όλο τον κόσμο.

Δείτε το:




Δες και αυτό!