Η πρώτη ΛΟΑΤ+ ψηφιακή τράπεζα ξεκινά στις Ηνωμένες Πολιτείες αυτή την εβδομάδα, μέρος μιας προσπάθειας για την κάλυψη των αναγκών των ΛΟΑΤ+ ατόμων.

Η Daylight, η νέα πλατφόρμα, δήλωσε ότι έχει αναπτύξει εργαλεία και περιεχόμενο για να βοηθήσει τους ΛΟΑΤ+ Αμερικανούς να επιτύχουν συγκεκριμένους οικονομικούς στόχους, όπως την εξοικονόμηση χρημάτων για παρένθετη μητρότητα ή για την επέμβαση επαναπροσδιορισμού φύλου.

Ο εκπρόσωπος της Daylight, Rob Curtis, δήλωσε ότι τα 9 εκατομμύρια ΛΟΑΤ+ ατόμων έχουν αγοραστική δύναμη 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων.

«Ενώ είναι υπέροχο το ότι οι εταιρείες χρηματοοικονομικών υπηρεσιών συμμετέχουν σε πορείες υπερηφάνειας, λίγες είναι αυτές που έχουν απορροφήσει τις κρίσιμες προκλήσεις της κοινότητάς μας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Οι επιχειρηματίες στη Βραζιλία δημιούργησαν την πρώτη τράπεζα της χώρας για ΛΟΑΤ+ άτομα, την Pride Bank, πέρυσι, και η πρώτη πιστωτική ένωση που σχεδιάστηκε για την κοινότητα, η Superbia Credit Union, αναμένεται να ξεκινήσει στις Ηνωμένες Πολιτείες αργότερα αυτό το έτος.

«Εργαζόμαστε για τη δημιουργία ενός πιο περιεκτικού και προσβάσιμου χρηματοοικονομικού συστήματος … για όσους από καιρό υποεκπροσωπούνται», δήλωσε ο Terry Angelos, ανώτερος αντιπρόεδρος της εταιρείας πιστωτικών καρτών Visa, η οποία υποστηρίζει την προσπάθεια.

Η Daylight θα προσφέρει προπληρωμένες πιστωτικές κάρτες στα προτιμώμενα ονόματα των πελατών, σεβόμενη τον αυτοπροσδιορισμό των πελατών της.

Θα παρέχει επίσης οικονομικούς συμβούλους εκπαιδευμένους να χειρίζονται τις ανάγκες των ΛΟΑΤ+.