Η.Π.Α.: “Κανείς δε ρωτάει τα ΛΟΑΤΚ+ παιδιά αν είναι καλά – και δεν είναι” 

20/11/2020
από
εκπαίδευση, Biden, Harris, εκφοβισμός, τρανς δάσκαλος

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, η Γραμματέας Παιδείας Betsy DeVos έχει ανατρέψει τις προστασίες για τη ΛΟΑΤΚ νεολαία, και ειδικά για τα νεαρά τρανς παιδιά στα σχολεία. Με την εκλογή της κυβέρνησης Biden/Harris, υπάρχει ελπίδα ότι η αλλαγή βρίσκεται στον ορίζοντα.

Αλλά, πρέπει να γίνουν πολλά και ένας τρανς δάσκαλος γυμνασίου από το San Jose της Καλιφόρνια, καθώς και Εκπαιδευτικός της Χρονιάς της GLSEN 2020, Tray Robinson, μίλησε στο LGBTQ Nation για τις προσδοκίες του από την επόμενη διοίκηση.

«Εκτός από την κατάργηση της Betsy Devos και όλων όσων έχει κάνει, πρέπει [η νέα διοίκηση] να βγει με μια εκστρατεία για να αλλάξει την εθνική στάση και συμπεριφορά. Νομίζω ότι πρέπει πραγματικά να βγει δυνατά με μια εκστρατεία του «τι σημαίνει να είναι Αμερικανός» που να εστιάζει σε μεγάλο βαθμό στην ανοχή, την ευγένεια και τι σημαίνει να είναι πολίτης.»

Ο Robinson είπε ότι όλα τα παιδιά στο σχολείο – αλλά και οι ΛΟΑΤΚ μαθήτριες/τές και οι άλλες/οι ιδιαίτερα περιθωριοποιημένες/οι μαθήτριες/τές – πρέπει να θυμηθούμε ότι πρέπει να προστατεύονται και ο σκοπός της κυβέρνησης είναι να τα προστατεύσει και όχι να τα διώχνει.

«Αφήσαμε έναν ευάλωτο πληθυσμό και τον κάναμε πιο ευάλωτο και παγιδεύτηκαν στο σχολείο παρακολουθώντας καθημερινά τις ειδήσεις, καθώς όλο και περισσότερα από τα προσωπικά τους αστικά δικαιώματα αφαιρέθηκαν».

Για τα τελευταία τέσσερα χρόνια, είπε ο Robinson, η DeVos έχει «πολεμήσει» εναντίον περιθωριοποιημένων μαθητριών/τών.

«Ο σχολικός εκφοβισμός είναι ασύλληπτος. Είναι κυριολεκτικά εξωφρενικό. Αλλά, ο τρόπος με τον οποίο άρχισε να αντιμετωπίζεται ήταν ότι ο Trump είπε ουσιαστικά ότι οκ, θα πούμε κάτι, αλλά αυτές είναι οι πεποιθήσεις τους [τι να κάνουμε]. Πρέπει να κάνουμε κάτι καλύτερο από αυτό, αλλά η κυβέρνηση του Trump στα σχολεία νομιμοποίησε κάθε είδους εκφοβισμό. Δεν ήταν μόνο τα ΛΟΑΤΚ άτομα. Εκφοβίζονται ΑμεΑ, εκφοβίζονται μειονότητες.” 

«Αφού επί τέσσερα χρόνια [η διοίκηση του Trump] πραγματιποίησε επιθέσεις στα αστικά τους δικαιώματα, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί των ΛΟΑΤΚ+ παιδιών προσβλέπουν στη νέα διοίκηση να αναλάβει ταχεία δράση για να επιβεβαιώσει τα ίσα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚ+ στο εκπαιδευτικό μας σύστημα», δήλωσε ο Aaron Ridings, Διευθυντής Δημόσιας Πολιτικής στη GLSEN.

Στην επόμενη θέση Γραμματέα Εκπαίδευσης, ο Robinson θέλει κάποιο άτομο, που πρώτα απ’ όλα να έχει εκπαιδευτική εμπειρία και, επίσης, κάποιο άτομο, που πρόκειται να ενσταλάξει την εμπιστοσύνη σε μαθήτριες και μαθητές, ότι είναι εκεί για να παλέψει για εκείνες/ους.

«Θέλω να δω να λένε, έχουμε κάνει πράγματα για να βλάψουμε τις κοινότητες των μειονοτήτων μας, είτε πρόκειται για τα ΛΟΑΤΚ άτομα είτε για τους ανθρώπους με διαφορετικό του λευκού χρώμα δέρματος, είτε για τα άτομα με αναπηρία, ή για τα άτομα με ζητήματα ψυχικής υγείας, και είστε ακόμα πολίτες και είμαστε ακόμα υπεύθυνες/οι για να βοηθήσουμε στη διασφάλιση της ζωής σας, της ελευθερίας σας και της επιδίωξης της ευτυχίας σας. Νομίζω, ότι περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, οι άνθρωποι θέλουν να γνωρίζουν ότι η κυβέρνηση πρόκειται να σταματήσει τον εκφοβισμό.” 

Ωστόσο, δεν αρκεί απλώς η επιστροφή στο πώς ήταν τα πράγματα πριν αναλάβει ο Trump.

«Ελπίζω πραγματικά ότι ο Biden και η Harris θα μπορέσουν να κάνουν ομαλή μετάβαση και να πραγματοποιήσουν κάποιες αλλαγές για την εκπαίδευση στο μέλλον, πράγμα που δε θα μας οδηγήσει πίσω στο status quo, που είχαμε πριν. Όλες/οι θέλουν τα πράγματα να επανέλθουν στο φυσιολογικό, αλλά και το φυσιολογικό δεν ήταν καλό για εμάς. Θέλω τα πράγματα να επιστρέψουν και να είναι σωστά, όχι φυσιολογικά.” 

Όταν τα σχολεία ξαναρχίζουν πλήρως τη διδασκαλία από κοντά, πρόσθεσε ο Robinson, θα είναι ζωτικής σημασίας να επικεντρωθούμε στην ψυχική υγεία των μαθητρι/ών. Όσον αφορά τα ΛΟΑΤΚ παιδιά, πολλά έχουν παραμείνει στο σπίτι, λόγω της πανδημίας, όπου δεν μπορούν να είναι ο εαυτός τους.

«Υπάρχουν παιδιά που βασίστηκαν στο GSA [Gay-Straight Alliance] και στους συμβούλους GSA για συμβουλή, καθοδήγηση, ιδέες, για βοήθεια στο σπίτι… Όταν απομονώνουμε μία έφηβη ή έναν έφηβο, που δεν μπορεί να δει ένα μέλλον για περισσότερο από τα επόμενα τριάντα δευτερόλεπτα, και παραμένει συνεχώς κάτω από ένα έντονο άγχος, και αναρωτιέται διαρκώς αν τα πράγματα θα είναι εντάξει, ενώ προωθούμε άγριες πολιτικές αλλαγές στις βασικές πολιτικές ελευθερίες και στον τρόπο ζωής της/του, δε φροντίζουμε τις ψυχικές της/του ανάγκες υγείας. Κανείς δε ρωτάει αυτά τα παιδιά αν είναι εντάξει – και δεν είναι.” 




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!