Οι ομοφυλόφιλοι και οι αμφιφυλόφιλοι άντρες στις ΗΠΑ είχαν κατά μέσο όρο 2,3 περισσότερους σεξουαλικούς συντρόφους κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος της πανδημίας.

Παράλληλα, σημειώθηκε απότομη αύξηση στην κατανάλωση αλκοόλ και ναρκωτικών.

Αυτό σύμφωνα με μια μελέτη του Κέντρου Σεξουαλικότητας και Υγείας στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν στις ΗΠΑ. Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο AIDS and Behavior journal.

Σύμφωνα με την έρευνα οι μισοί άνδρες γνώριζαν ότι θα μπορούσαν να κολλήσουν κορονοϊό, κατα τη διάρκεια του σεξ. Παρόλ΄αυτά το 64% δεν πίστευε ότι έπρεπε να μειώσει τον αριθμό των σεξουαλικών συντρόφων.

Στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι άνδρες γνώριζαν η ανταλλαγή φιλιών αποτελούσε κίνδυνο μετάδοσης του COVID-19 και ότι το πρωκτικό σεξ είναι συγκριτικά ασφαλέστερο.

Ωστόσο, αν και το ίδιο το σπέρμα δεν μπορεί να μεταδώσει τον κορονοϊό, όλη η διαδικασία του σεξ απαιτεί να είσαι κοντά με το άλλο άτομο – καθιστώντας τη επικίνδυνο στη μέση της πανδημίας.

Είναι ενδιαφέρον ότι οι κλινικές σεξουαλικής υγείας στο Ηνωμένο Βασίλειο υπολόγισαν αρχικά ότι λίγοι άντρες έκαναν περιστασιακό σεξ στην αρχή της πανδημίας.

Σύμφωνα με τους ερευνητές: «Τόσο η αυξημένη σεξουαλική δραστηριότητα όσο και η χρήση ουσιών μπορεί να αποτελούν στρατηγικές αντιμετώπισης του άγχους της ζωής στην καραντίνα».

«Οι άνδρες που ανέφεραν ότι η χρήση ουσιών τους έχει αυξηθεί κατά τη διάρκεια της καραντίνας είναι πολύ πιο πιθανό να αναφέρουν αύξηση του αριθμού των σεξουαλικών συντρόφων».

Ωστόσο, ο ερευνητής Michael Alvear, ο οποίος συμμετείχε στη μελέτη, σημείωσε επίσης ότι ορισμένοι άνδρες ήταν σε άρνηση σε σχέση με τον κίνδυνο της πανδημία.

«Αν οι μισοί σε αυτή τη μελέτη ήταν λίγο πιο χαζοί, θα έπρεπε να τους ποτίζουμε μία φορά την εβδομάδα. Η κοινή λογική έπιασε πάτο».

Ένας νέος οδηγός για το σεξ κατά τη διάρκεια της πανδημίας