Tom Daley: «Το να μεγαλώνεις ως κουήρ άτομο είναι πολύ δύσκολο»

19/11/2020
από
Tom Daley
LONDON, ENGLAND - MAY 19: Tom Daley of Great Britain waves at the crowd after getting bronze in the Mixed 3m Springboard Final during Day Three of the FINA/CNSG Diving World Series at the London Aquatics Centre on May 19, 2019 in London, England. (Photo by Chloe Knott - Danehouse/Getty Images)

Ο Βρετανός Ολυμπιονίκης Tom Daley αποκάλυψε ότι το coming out βίντεό του στο YouTube το 2013 ήταν «ένα από τα πιο τρομακτικά πράγματα» που έχει κάνει ποτέ και ότι το «να μεγαλώνεις ως ένα κουήρ άτομο είναι πολύ δύσκολο.»

Μιλώντας στον στιλίστα διασημοτήτων, Andrew Gelwicks, για το επερχόμενο βιβλίο του «The Queer Advantage: Conversations with LGBTQ + Leaders on the Power of Identity» , ο Daley είπε ότι ήταν «τρομοκρατημένος» όταν πίεσε το κουμπί «αποστολή» στο βίντεο, σύμφωνα με το Glamour.

Tom Daley

«Ήθελα να το ξεφορτωθώ όλο αυτό, συνεχώς να θέτουν ερωτήσεις σχετικά με την ερωτική μου ζωή» , είπε για το βίντεο, στο οποίο, ο τότε 19χρονος Daley, που ακουμπάει στα Union Jack μαξιλάρια του, είπε ντροπαλά στο κοινό του, ότι έβγαινε με έναν άνδρα.

«Ήξερα ότι βρήκα την αγάπη» , είπε ο 26χρονος Daley, «και ήθελα να το ξέρουν οι άνθρωποι.»

«Το να κάνω ένα βίντεο στο YouTube ήταν ο τρόπος που επικοινωνούσα με τις θαυμάστριες και τους θαυμαστές μου, και ήταν ο μόνος τρόπος, που μπορούσα να πω ακριβώς αυτό που ήθελα να πω, χωρίς να στριμώξω τα λόγια μου.»

Στο βίντεο του YouTube, ο ολυμπιονίκης είπε ότι ήθελε «να θέσει τέρμα σε όλες τις φήμες και τις κερδοσκοπίες, και απλώς να το πω, να σας το πω παιδιά.»

«Είναι τόσο μεγάλο θέμα; Δεν το πιστεύω» , είπε.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Tom Daley (@tomdaley)

Οκτώ χρόνια μετά, και ο Daley συνειδητοποίησε ότι «υπάρχουν πολλοί τρόποι που μπορεί να είναι, να κοιτάζει και να αισθάνεται ένα κούηρ άτομο» όταν ρωτήθηκε αν η αντίληψη του κόσμου για τους κουήρ άνδρες «αλλάζει».

«Η όλη αντίληψη για το τι είναι «σωστό» αλλάζει πάντα» , είπε. «Πώς πρέπει να μοιάζει μια οικογένεια; Πώς πρέπει να μοιάζεις εσύ; Πώς πρέπει να είσαι; Δε νομίζω ότι το ερώτημα πρέπει να είναι για το πώς οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται τους κουήρ άντρες, αλλά πώς μπορούν οι άνθρωποι, γενικά, να γίνονται αντιληπτοί.”

Πράγματι, ο Daley μίλησε στο κοινό για τη σχέση του με τον σεναριογράφο Dustin Lance Blackοι δύο τους παντρεύτηκαν και απέκτησαν ένα παιδί λίγους μήνες αργότερα.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Tom Daley (@tomdaley)

Για τους στρέιτ συναθλητές του, το ότι ο Tom Daley έκανε coming out δεν ήταν μεγάλη υπόθεση. Οι φανς του, όμως, τον αντιμετώπισαν διαφορετικά.

Ο Daley είπε ότι: “το να μεγαλώνεις ως κουήρ άτομο είναι πολύ δύσκολο. Σου λένε πάντα ότι είσαι διαφορετικός και ότι είσαι κατώτερος. Αυτό σε βάζει αυτόματα σε άμυνα και πρέπει να εργαστείς ακόμη πιο σκληρά για να αποδείξεις τον εαυτό σου.” 

Ωστόσο, τόνισε ότι αυτά τα «εμπόδια είναι αυτά που με έχουν διαμορφώσει ως αθλητή και μαθαίνω να μη νοιάζομαι για τις απόψεις των άλλων ανθρώπων και για τα άσχημα πράγματα που μπορεί να πουν οι άλλοι.

«Το καλύτερο που πρέπει να κάνετε είναι να επικεντρωθείτε σε εσάς και να αγαπήσετε αυτό που είστε.

«Όταν είσαι πάντα αντιληπτός ως ένα outsider, πρέπει να δουλέψεις ακόμα πιο σκληρά», συνέχισε.

«Αυτό προέρχεται, επίσης, από τον εαυτό μου, που μεγάλωσα να αισθάνομαι ότι έπρεπε να αποδείξω τον εαυτό μου, με το να είμαι καλός σε κάτι, για να καλύψω το συναίσθημα, σα να προσπαθούσα να μην τους απογοητεύσω όλους με τη σεξουαλικότητά μου.» 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Tom Daley (@tomdaley)


«Στο άθλημα, είμαστε καλοί όσο είμαστε στο γήπεδο του παιχνιδιού» , είπε. «Η ερωτική μας ζωή δεν είναι παράγοντας σε αυτό που κάνουμε ως αθλητισμό.

«Στην κατάδυση, κρίνομαι για το πώς κάνω τις καταδύσεις μου. Όχι, ποιον αγαπώ. Όταν οι φαν των σπορ που δεν δέχονται τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα μπορούν να μας δουν ως ανθρώπους που αγωνίζονται στο άθλημα που τους αρέσει, νομίζω ότι θα δούμε πολύ περισσότερες/ους αθλήτριες/τές να κάνουν coming out».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Tom Daley (@tomdaley)

https://avmag.gr/122514/tom-daley-kai-dustin-black-tria-chronia-meta-tria-chronia-pio-dynatoi/




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!