Γκέι ζευγάρι από τη Γαλλία έφτασε ως το Λας Βέγκας για να αποκτήσει παιδί

18/11/2020
από

Πολλοί άνθρωποι αναζητούν την τύχη τους στο Λας Βέγκας, αλλά ένα γκέι ζευγάρι από τη Γαλλία, ο Nicolas κι ο Aurelien, αναζήτησαν εκεί ένα διαφορετικό είδος τζακπότ.

Οι δύο άντρες, απαγορευμένοι από την πρόσβαση σε υπηρεσίες παρένθετης μητρότητας στη χώρα τους, ταξίδεψαν στο Λας Βέγκας για να γίνουν γονείς, μια ιστορία που αφηγείται το νέο ντοκιμαντέρ με τίτλο: «Ghosts of the République.» 

Τι ισχύει στη Γαλλία;

Υπήρχε μια δεξιά δυνατή φωνή στη Γαλλία, όταν θεσπιζόταν η ισότητα των γάμων το 2013 και οι εκτεταμένες διακρίσεις καθιστούν σχεδόν αδύνατο για τα ομόφυλα ζευγάρια να το τεκνοθετήσουν, ενώ οι υπηρεσίες παρένθετης μητρότητας απαγορεύονται για όλα τα ζευγάρια. Μερικές/οί βλέπουν τις ρυθμίσεις παρένθετης μητρότητας ως αρπαγή των παιδιών από τις μητέρες τους, ή ως εκμετάλλευση, ή ακόμη και ως υποδούλωση των γυναικών. Μία Γαλλίδα νομοθέτης αναφέρει στο ντοκιμαντέρ ότι η χώρα της δε θέλει να είναι μέρος αυτού του «γενναίου νέου κόσμου.» 

Εάν οι Γαλλίδες και οι Γάλλοι χρησιμοποιούν υπηρεσίες παρένθετης μητρότητας στο εξωτερικό για να αποκτήσουν παιδιά, η χώρα δεν αναγνωρίζει καμία νομική σχέση μεταξύ αυτών και των παιδιών τους, στα οποία δε δίνουν καν τη γαλλική ιθαγένεια. Οι απόγονοι είναι ευρέως γνωστοί ως «φαντάσματα της δημοκρατίας», εξού κι ο τίτλος του ντοκιμαντέρ.

Ντοκιμαντέρ: «Ghosts of the République»

Το ντοκιμαντέρ είναι από τον σκηνοθέτη Jonathon Narducci, σε παραγωγή από τον ίδιο και την Jennifer Tocquigny, και σε εκτελεστική παραγωγή από τον Dan Savage. Παρουσιάζονται, μεταξύ άλλων, ακτιβίστριες/στές να θέτουν ερωτήματα σχετικά με τις σωματικές συνέπειες στις γυναίκες που δωρίζουν ωάρια μετά τη λήψη φαρμάκων γονιμότητας για να αυξήσουν την παραγωγή, αλλά και για τις συναισθηματικές συνέπειες στα παιδιά και σε άλλους. Όμως, στο επίκεντρό του ντοκιμαντέρ είναι ο εορτασμός των Nicolas και Aurelien, ενός γοητευτικού γκέι ζευγαριού. Θέλουν να γίνουν μπαμπάδες και παρακολουθούμε όλη την πορεία των ίδιων, καθώς και εκείνων που τους βοηθούν στην αναζήτησή τους.

Το ταξίδι του Nicolas και τοτ Aurelien

Γνωρίζουμε τον Nicolas, έναν διαχειριστή ακινήτων και τον Aurelien, έναν αεροσυνοδό, την ημέρα του γάμου τους. Λένε ότι κατά τη συνάντησή τους, γρήγορα ήξεραν ότι βρήκαν «τον έναν» και η αγάπη τους είναι προφανής, όπως και η αγάπη τους για τα παιδιά, καθώς τους βλέπουμε να αλληλεπιδρούν με τα παιδιά της οικογένειας και των φίλων τους.

Η επιθυμία τους για παιδιά τους φέρνει στο Βέγκας, όπου σχολιάζουν χιουμοριστικά τα αντίγραφα γαλλικών εικόνων, όπως ο Πύργος του Άιφελ και η Αψίδα του Θριάμβου, αλλά βρίσκουν, επίσης, τις διασυνδέσεις για το εγχείρημά τους.

Στηρίζονται στις υπηρεσίες μιας κλινικής που ειδικεύεται στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή και συναντούν μία υποψήφια δωρήτρια ωαρίου, τη Diana, και μια υποκατάστατη, την Crystal, η οποία θα κυοφορήσει το παιδί που θα έχει συλληφθεί με το ωάριο της Diana και με το σπέρμα του Aurelien. Ο Nicolas και ο Aurelien εξηγούν στις οικογένειές τους ότι το να βρεθεί μια γυναίκα να δωρίσει ωάρια και το να βρεθεί μια άλλη γυναίκα για να περάσει την εγκυμοσύνη είναι σημαντικό για την αποφυγή ηθικών ζητημάτων σχετικά με τη στέρηση μιας μητέρας από το παιδί της. Στη συνέχεια, το ντοκιμαντέρ παρακολουθεί όλη τη διαδικασία.

«Έχουμε επιτύχει την ισότητα των γάμων στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες σε όλον τον κόσμο, αλλά οι σημερινοί νόμοι δεν είναι καθόλου σαφείς όσον αφορά την παρένθετη μητρότητα και εκεί είναι που τα πράγματα γίνονται πραγματικά ενδιαφέροντα» , αναφέρει ο σκηνοθέτης Narducci, και προσθέτει, «Η ιδέα για το τι είναι οικογένεια, είναι μια από τις πιο πολυπόθητες αξίες στην κοινωνία και το «Ghosts of the République» μας δείχνει ότι ο ορισμός της οικογένειας αλλάζει συνεχώς.»

Το «Ghosts of the République» είναι διαθέσιμο σε διάφορες πλατφόρμες. Βρείτε τις επιλογές εδώ και παρακολουθήστε το τρέιλερ παρακάτω:

 




Δες και αυτό!